Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του στο Βέλγιο κατά της «μάστιγας της τρομοκρατίας», στη σκιά των δολοφονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, μιλώντας από την Αβάνα κάλεσε τα έθνη σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν την τρομοκρατία.

Στην ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές του αμερικανικού λαού είναι με τους ανθρώπους του Βελγίου».

«Πρέπει να είμαστε μαζί ανεξαρτήτως από την εθνικότητα ή τη φυλή ή την πίστη στον αγώνα κατά της αύξησης της τρομοκρατίας» είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Μπορούμε και θα νικήσουμε αυτούς που απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει: «Ο πρόεδρος επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για το Βέλγιο και προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια για την διερεύνηση αυτών των επιθέσεων και για να φέρει τους υπεύθυνους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τους ανθρώπους του Βελγίου, καθώς και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και για άλλη μία φορά υποσχέθηκε την πλήρη συνεργασία και υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην κοινή μας δέσμευση να νικήσουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας».

Από πλευράς της η Χίλαρι Κλίντον, διεκδικήτρια του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, επισήμανε ότι παρά τις αιματηρές επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν στις Βρυξέλλες, οι τρομοκρατικές ενέργειες «δεν θα επιτύχουν» τους σκοπούς τους, δεσμευόμενη ότι θα ταχθεί στο πλευρό των ευρωπαίων συμμάχων της Ουάσινγκτον.

«Οι σημερινές επιθέσεις το μόνο που κάνουν είναι ότι θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου ως σύμμαχοι και να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον ριζοσπαστικό τζιχαντισμό σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Εγώ θα έκλεινα τα σύνορά μας» δήλωσε εν τω μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ. «Είμαστε χαλαροί και είμαστε ανόητοι» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Fox News.

Περιέγραψε επίσης την κατάσταση στο Βέλγιο χρησιμοποιώντας επίσης τα λόγια «ταινία τρόμου», τονίζοντας ότι η βελγική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί «σε τόπο καταστροφής».

«Θυμάστε πως οι Βρυξέλλες ήταν μια περιοχή όμορφη και ασφαλής. Αυτό δεν ισχύει πλέον, είναι ένας διαφορετικός κόσμος! Οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να [κινηθούν] έξυπνα» σχολίασε ο μεγιστάνας σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας