Ένταλμα σύλληψης για ύποπτο που συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο στο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών εξέδωσε η βελγική αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου.

Πρόκειται για έναν άνδρα με λευκό μπουφάν, καπέλο και γυαλιά. Η βελγική αστυνομία ζητά, επίσης, βοήθεια για την αναγνώριση του άνδρα, ο οποίος θεωρείται ότι διέφυγε από το σημείο της επίθεσης.

Η φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές προέρχεται από κάμερα παρακολούθησης του αεροδρομίου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε ότι ο ύποπτος εθεάθη να βγαίνει τρέχοντας από το κτίριο του αεροδρομίου.

Η ταυτότητα των δύο άλλων ατόμων που διακρίνονται στη φωτογραφία δεν είναι γνώστη. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου, Φρέντερικ Βαν Λιού, οι δύο από τους τρεις εικονιζόμενους «πιθανότατα πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας».

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σημειώνει ότι το «μυστικό» βρίσκεται στο γάντι που φορούν οι δύο άνδρες με τις σκουρόχρωμες μπλούζες, καθώς δεν αποκλείεται εκεί να βρισκόταν ο μηχανισμός πυροδότησης εκρηκτικών.

Οι Αρχές αναζητούν εκτός από τον άνδρα στα λευκά, έναν ακόμα ύποπτο από το Μάαλμπεκ.Βρέθηκαν σημαία της ISIS και εκρηκτικά

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποιεί εφόδους σε σπίτια σε διάφορα μέρη του Βελγίου.

Το γραφείο της βελγικής εισαγγελίας σημειώνει ότι στη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στο Σκαρμπέκ, προάστιο των Βρυξελλών, βρέθηκε σημαία της ISIS και εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε καρφιά, ώστε να προκαλέσει περισσότερα θύματα, σημείωσε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και χημικές ουσίες που εξετάζονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας