Συνιστώμενη κρίσιμη ενημέρωση αποτελεί η αναβάθμιση στο iOS 9.3, μετά την αποκάλυψη ερευνητών του πανεπιστημίου Johns Hopkins ότι οι χρήστες του iOS 8 και παλαιότερων εκδόσεων μπορεί να πέσουν θύματα υποκλοπής φωτογραφιών και βίντεο που μοιράζονται από το iMessage με άλλους χρήστες iPhone, iPad, iPod touch και Mac.

Όπως αποκαλύπτεται στην Ουάσιγκτον Ποστ,
οι ερευνητές κατόρθωσαν να βρουν τον αριθμό 64 ψηφίων που «ξεκλείδωνε» μια κρυπτογραφημένη φωτογραφία, αποθηκευμένη σε διακομιστές της υπηρεσίας φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων της Apple, το iCloud.

Οι χρήστες του iOS 9 δεν θεωρούνται, επίσης, ασφαλείς, αφού η ίδια μέθοδος θα μπορούσε να αναθεωρηθεί για να προσπεράσει τις δικλείδες ασφαλείας που πρόσθεσε η Apple στη νεότερη έκδοση του iOS. Ωστόσο, η Apple ανακοίνωσε ότι στη beta του iOS 9.3 η εφαρμογή της μεθόδου που αποκαλύπτεται καθίσταται ακόμα δυσκολότερη και στην τελική έκδοση του λειτουργικού θα περιλαμβάνονται.

Το iOS 9.3 αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται στις 21 Μαρτίου 2016, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης της Apple. Παρακολουθήστε μαζί μας τις εξελίξεις στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

In.gr Τεχνολογία