Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάση εργασίας και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Παναττική στάση εργασίας πραγματοποίησε την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών. Οργάνωσε και συλλαλητήριο έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ.

Παναττική στάση εργασίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών.

Στις 12.30 οργάνωσε και συλλαλητήριο έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), στην οδό Λυκούργου, με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ.

Η απόφαση αυτή, όπως υποστηρίζει, η ΑΔΕΔΥ οδηγεί σε συρρίκνωση και διάλυση του Ταμείου, το οποίο ήδη βρίσκεται σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους-συνταξιούχους του.

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.

Ταυτόχρονα ζητάει από το κράτος να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου και παράλληλα να μην υπάρξει περαιτέρω περικοπή του μερίσματος.

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024