Η ΔΗΜΑΡ προς προγραμματική συνδιάσκεψη με στόχο το «ενιαίο σχήμα»
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποκτήσει άμεσα πανελλαδική δομή, όργανα και να μην είναι μόνο υπόθεση κορυφής. Η προγραμματική συνδιάσκεψη έχει αποφασιστεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να διεξαχθεί τον Μάιο με τελικό στόχο ένα ενιαίο σχήμα.
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποκτήσει άμεσα πανελλαδική δομή, όργανα και να μην είναι μόνο υπόθεση κορυφής.
Η προγραμματική συνδιάσκεψη έχει αποφασιστεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να διεξαχθεί τον Μάιο.
Η προγραμματική συνδιάσκεψη είναι ένας σημαντικός σταθμός για την προώθηση το μεταβατικό διάστημα ενός πολυκομματικού φορέα, με τελικό στόχο ένα ενιαίο σχήμα».
Μετά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνέλθει για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα του εγχειρήματος προς το ενιαίο σχήμα.
Θέση της ΔΗΜΑΡ είναι πως η ισχυρή σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι εθνική ανάγκη για να καλυφθεί το πολιτικό κενό στη χώρα. Τάσσεται επίσης υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής και μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης.
«Λέμε ΝΑΙ στον ανοιχτό διάλογο. Σήμερα έχει φθάσει η ώρα για σταθερά βήματα μπροστά από όλους με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Τώρα είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις και φοβίες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου. Με βάση προγραμματικές θέσεις και μία μεταρρυθμιστική ατζέντα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι «απαιτείται μια νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προγραμματική συμφωνία που θα επιδιώξει μία πιο ορθολογική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση και ταυτοχρόνως θα προωθεί και θα εφαρμόζει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στο κράτος, αλλά και στην αγορά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαλαμίνα: Το στοιχείο «κλειδί» στη δολοφονία της 62χρονης 34χρόνια μετά
- Έξαλλος ο Μάικ Τζέιμς: Ξέσπασμα με ατάκες για πληρωμές Μονακό και Παναθηναϊκό
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
