Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Air Force One με τον Ομπάμα προσγειώνεται στην Αβάνα

To Air Force One με τον Ομπάμα προσγειώνεται στην Αβάνα

Ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει την Κυριακή στην Κούβα για να επισφραγίσει μια προσέγγιση που θεωρούνταν για καιρό αδιανόητη και χαιρετίσθηκε ομόφωνα σε όλο τον κόσμο. O πρόεδρος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, τη Μάλια και τη Σάσα. Θα συναντηθεί με τον Ραούλ Κάστρο, όχι όμως και με τον Φιντέλ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει την Κυριακή στην Κούβα για να επισφραγίσει μια προσέγγιση που θεωρούνταν για καιρό αδιανόητη και χαιρετίσθηκε ομόφωνα σε όλο τον κόσμο.

Όταν το Air Force One προσγειωθεί στην Κούβα, δύο ημέρες έπειτα από εκείνο το αεροσκάφος του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και σχεδόν έναν αιώνα μετά την τελευταία επίσκεψη ενός εν ενεργεία αμερικανού προέδρου, ο Ομπάμα θα γυρίσει μια σελίδα της ιστορίας των ΗΠΑ και θα προβάλει την εικόνα της πρώτης παγκόσμιας δύναμης στο σύνολο της Λατινικής Αμερικής.

Στο ταξίδι του αυτό, στο οποίο θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, τη Μάλια και τη Σάσα, θα έχει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ραούλ Κάστρο, όχι όμως και με τον Φιντέλ.

Ο Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί με διαφωνούντες και πρωταγωνιστές της οικονομικής ζωής, θα απευθυνθεί την Τρίτη σε όλους τους Κουβανούς με μια ομιλία που θα αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπως εκείνη της 17ης Δεκεμβρίου 2014, όταν είχε ανακοινώσει από τον Λευκό Οίκο την προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πρώην εχθρικές χώρες.

Η άφιξη του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ και χρόνια νεώτερου από τον Ραούλ Κάστρο, θα έχει επίσης ιδιαίτερη απήχηση στους κόλπους της αφροκουβανικής κοινότητας, η οποία υποεκπροσωπείται στους κόλπους της κουβανικής πολιτικής ελίτ.

Το στοίχημα του Λευκού Οίκου είναι να υφάνει αρκετούς δεσμούς, παρά το οικονομικό εμπάργκο που το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, αρνείται προς το παρόν να αγγίξει, ώστε να καταστεί δυσχερής οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση μετά την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο.

Σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν έχει λάβει πραγματικές παραχωρήσεις από το καθεστώς, ιδιαίτερα στο θέμα των Ανθρωπίθνων Δικαιωμάτων, ο αμερικανός πρόεδρος υπόσχεται «ειλικρινείς» συνομιλίες, αναγνωρίζει πως η αλλαγή θα πάρει χρόνο και επιμένει στην ανάγκη να σταματήσει η απομόνωση, η οποία αποδείχθηκε στείρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024