Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Suzuki Swift και Swift Sport 2017: Αποκάλυψη τώρα

Suzuki Swift και Swift Sport 2017: Αποκάλυψη τώρα

Μια διαρροή από την παρουσίαση του νέου Swift στο γαλλικό δίκτυο της φίρμας φέρνει στην επιφάνεια κάπως πρόωρα τη νέα γενιά του ιαπωνικού supermini, στην "απλή" και στην Sport έκδοσή του.

Η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου δίνει το στίγμα της, λίγο πρόωρα καθώς μια σειρά εικόνων που διέρρευσαν από την παρουσίαση του μοντέλου στο γαλλικό δίκτυο αντιπροσώπων της φίρμας, δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες σε ό,τι αφορά την σχεδίαση τόσο του Swift όσο και του Swift Sport.

Είναι σαφές με την πρώτη ματιά ότι η νέα γενιά του ιαπωνικού supermini θα ενσωματώσει την αισθητική στην οποία υπακούει και το Baleno, υιοθετώντας μια αντίστοιχης λογικής σχεδιασμένη οροφή και κολώνες.

Στη νέα διαφορετική του εικόνα η οποία είναι πιο «έντονη» στο λευκό Swift Sport ξεχωρίζουν η νέα εξαγωνική γρίλια η οποία πλαισιώνεται από μεγαλύτερες εισαγωγέας αέρα και ένα πιο αιχμηρό προφυλακτήρα που φιλοξενεί spoiler συντείνοντας σε μια πιο σπορ «όψη».

Στο ίδιο πιο δυναμικό μοτίβο σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου, υπακούουν και τα φωτιστικά σώματα τα οποία στην περίπτωση του Swift Spοrt ενσωματώνουν και LED ημέρας.

Η δυναμικότερη έκδοση διαθέτει επίσης μεγαλύτερους τροχούς, μια διπλή επιχρωμιωμένη εξάτμιση, διαφορετικά γραφικά για τα πίσω φωτιστικά σώματα καθώς και ένα πιο διακριτό spoiler στο πίσω τμήμα.

Σε ό,τι αφορά την κόκκινου χρώματος «απλή» έκδοση του νέου Swift, η αισθητική είναι λίγο πιο «μετριοπαθής» και λιγότερη «επιθετική» όπως αποκαλύπτει μια παρατήρηση σε στοιχεία όπως οι αμβλυμμένες ακμές της γρίλιας, οι μικρότερες εισαγωγές αέρα, η θέση για τα φώτα ημέρας που τοποθετούνται, ξεχωριστά, πάνω από τα φώτα ομίχλης, οι μικρότεροι τροχοί και η μονή απόληξη της εξάτμισης.

Λιγότερες είναι οι διαφορές των δύο εκδόσεων του νέου Swift σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του καθώς αμφότερα διαθέτουν σπορ τιμόνι και περιστροφικούς επιλογείς για τον έλεγχο του κλιματισμού σε συνδυασμό με μια οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στο κέντρο του ταμπλό. Η μόνη διαφοροποίηση προς το παρόν μεταξύ της απλής και της Sport έκδοσης είναι ασιθητικού περιεχομένου και έγκειται στις κόκκινες λεπτομέρειες που διατρέχουν το ταμπλό του δεύτερου.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν θα υπάρξουν βελτιώσεις ως προς την ευρυχωρία του θαλάμου ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Swift θα είναι μεγαλύτερο σε πλάτος και οριακά μικρότερο σε μήκος.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η βασική έκδοση του Swift αναμένεται να εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,2 λίτρων DualJet απόδοσης 90 ίππων που συναντάμε στο Baleno ενώ στις επιλογές αναμένεται να συμπεριληφθεί και ο νέος υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας της Suzuki χωρητικότητας 1,0 λίτρου απόδοσης 111 ίππων.

Το Swift Sport αναμένεται να αξιοποιήσει τον επίσης turbo, αλλά τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων του Vitara S ο οποίος στην περίπτωση του ιαπωνικού SUV αποδίδει 140 ίππους και 220 Nm ροπής.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024