
Αμετάβλητα διατήρησε τα αρνητικά της επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας
Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) διατήρησε σήμερα, Πέμπτη, αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο και ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος για να αποδυναμώσει το «σημαντικά υπερτιμημένο» ελβετικό φράγκο.
Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) διατήρησε σήμερα, Πέμπτη, αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο και ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος για να αποδυναμώσει το «σημαντικά υπερτιμημένο» ελβετικό φράγκο.
Όπως ανέμεναν όλοι οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, η SNB διατήρησε το στόχο για το τρίμηνο διατραπεζικό επιτόκιο (Libor) μεταξύ -0,25% και -1,25% και το αρνητικό επιτόκιο για τις καταθέσεις των τραπεζών σε αυτή στο -0,75%.
«Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί ελαφρώς τους τελευταίους μήνες και η κατάσταση στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές παραμένει ευμετάβλητη», ανέφερε η SNB σε ανακοίνωση.
«Σε αυτό το πλαίσιο, το αρνητικό επιτόκιο και η προθυμία της SNB να παρέμβει στην αγορά ξένου συναλλάγματος έχουν στόχο να χαλαρώσουν την πίεση στο ελβετικό φράγκο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο ημιτελικός που θα έπρεπε να είναι… τελικός
- Άγιος Δημήτριος: Τι λέει η πρώην σύντροφος του 20χρονου δράστη – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος για το στυγερό έγκλημα
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
