
«Ονειρεύομαι τη Δανία»: Ο εφιάλτης των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων
...
Αγγελική Στελλάκη
Ο Γιασουλάχ φτάνει στη Δανία σε ηλικία 15 ετών. Ο νεαρός πρόσφυγας από το Αφγανιστάν ζει σε ένα κέντρο ασύλου και επιθυμεί να ξεκινήσει μία καινούρια ζωή σε μία νέα χώρα.
Όταν η αίτηση ασύλου του απορρίπτεται, μοναδική του ελπίδα είναι να πάρει μία προσωρινή άδεια παραμονής που θα του επιτρέψει να γυρίσει στη Δανία, όπου βρίσκονται οι φίλοι του.
Ωστόσο, η πραγματικότητα στην Ιταλία είναι πιο σκληρή από ότι περίμενε.
Ο Δανός σκηνοθέτης Μίκαελ Γκράβερσεν ρίχνει στο ντοκιμαντέρ του «Ονειρεύομαι τη Δανία» μια ματιά στη δύσκολη ζωή ενός ασυνόδευτου προσφυγόπουλου.
Σε δήλωσή του στο in.gr, ο σκηνοθέτης σημειώνει ότι είναι τεράστιο πρόβλημα το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν μοιράζεται το βάρος της προσφυγικής κρίσης. «Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης θα έπρεπε να βοηθήσουν χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία να κατανείμουν τους πρόσφυγες εξίσου στην Ευρώπη και να αποζημιώσουν τις φτωχότερες χώρες που δέχονται πρόσφυγες στο έδαφός τους» σημειώνει ο σκηνοθέτης που αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την προβολή του ντοκιμαντέρ του.
«Νομίζω ότι είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι κλείνουμε τα σύνορα και αφήνουμε τους πρόσφυγες αποκλεισμένους στην Ελλάδα, δημιουργώντας σημεία συμφόρησης» τονίζει ο Δανός σκηνοθέτης.
Το ντοκιμαντέρ «Ονειρεύομαι τη Δανία» προβάλλεται την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 19:30 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης και την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 18:00 στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα.
Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ


