
Βίτσας: Έως και δύο χρόνια θα μείνουν στην Ελλάδα πολλοί πρόσφυγες
Έως και δύο χρόνια θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι πιο πολλοί πρόσφυγες που έχουν έρθει στη χώρα περιμένοντας τη μετεγκατάστασή τους, ενώ κάποιοι θα μείνουν μόνιμα, δηλώνει στους Financial Times ο αν. υπουργός Αμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας.
Έως και δύο χρόνια θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι πιο πολλοί πρόσφυγες που έχουν έρθει στη χώρα περιμένοντας τη μετεγκατάστασή τους, ενώ κάποιοι θα μείνουν μόνιμα, δηλώνει στους Financial Times ο αν. υπουργός Αμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας.
Αναφερόμενος στον καταυλισμό της Ειδομένης ο κ. Βίτσας σημειώνει: «Οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν θέσεις για αυτούς τους ανθρώπους σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς».
Ο κ. Βίτσας διατύπωσε την ανησυχία ότι η Τουρκία θα αρνηθεί να δεχθεί οικονομικούς μετανάστες που έχουν ήδη παγιδευθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα ως προς την επιστροφή και μετεγκατάσταση.
Ο ίδιος επικρίνει τις κυβερνήσεις χωρών που δεν δέχονται να υποδεχθούν παρά μόνο έναν μικρό αριθμό προσφύγων: «Μερικές χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
