Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στραματσόνι: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα και την ομάδα μου»

Στραματσόνι: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα και την ομάδα μου»

«Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα, λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του μεγάλου ντέρμπι, που βρήκε την ομάδα του να χάνει με 3-1 από τον Ολυμπιακό. Λίγο μετά στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε τι εννοούσε, λέγοντας πως: «δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα, την ομάδα μου, την διοίκηση, τους παίκτες μου και τους οπαδούς μας». Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως το πλάνο του Παναθηναϊκού ήταν εξ αρχής η ισοπαλία.

«Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα, λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του μεγάλου ντέρμπι, που βρήκε την ομάδα του να χάνει με 3-1 από τον Ολυμπιακό. Λίγο μετά στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε τι εννοούσε, λέγοντας πως: «δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα, την ομάδα μου, την διοίκηση, τους παίκτες μου και τους οπαδούς μας».

Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως το πλάνο του Παναθηναϊκού ήταν εξ αρχής η ισοπαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι οι «πράσινοι» έκαναν καταγγελία σε αστυνομία και Σούπερ Λιγκ για το περιστατικό μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Αυτό το άτομο πήγε μετά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, καταγγείλαμε το γεγονός στη Super League και την Αστυνομία και δεν έγινε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε στην κάμερα της Nova: «Αγαπώ το Έθνος αυτό, αγαπώ τη χώρα αυτή. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίξαμε καλά, αλλά κάθε αγώνας αποτελείται από επεισόδια, από φάσεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς αποτελείται από φάσεις και επεισόδια. Παίξαμε καλά, το παιχνίδι ήταν αυτό που είδαμε. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε πραγματικά να εξελιχθεί πολύ περισσότερο».

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου είπε:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
Είχαμε προετοιμαστεί και ετοιμάσει ένα ματς για να φέρουμε σε δυσκολία τον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε πως παίξαμε στα ίσα και ειλικρινά τον αντίπαλο. Κρίμα. Είχαμε την φάση με τον Μαμούτε που δεν σκοράραμε.

Για το ότι λυπάται για το ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα:
Λυπάμαι για όλα όσα έγιναν στον πάγκο τα τελευταία λεπτά. Εγώ είμαι ευθύς. Στο ποδόσφαιρα μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Απαιτείται όμως σεβασμός. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην σέβεται εμένα, την ομάδα μου, την διοίκηση, τους παίκτες μου και τους οπαδούς μας. Δεν είναι λύπη για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Είναι λύπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το πλάνο του για το ματς: Όπως θα είδατε στο β’ μέρος αρχίσαμε να παίζουμε όπως και στο α’. Δυστυχώς ο Λέτο δεν μπορούσε να παίξει 90 λεπτά. Είχα αναθέσει στον Βιγιαφάνιες την δουλειά αυτή. Μετά το χτύπημα στο α’ μέρος δεν μπορούσε να αποδώσει το ίδιο. Δυστυχώς δεν διαθέτω άλλον παίκτη με την ικανότητα και την ποιότητα του Βιγιαφάνιες. Πάντως εγώ δεν έχω δει τις φάσεις. Εάν θυμάμαι καλά ήταν οι φάσεις με τον Μαμούτε και το χτύπημα του Φουστέρ. Εάν ο Σίλβα έβαλε 4 επιθετικούς τα τελευταία λεπτά ήταν γιατί δεν μπόρεσε να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Το πλάνο μας δεν μας βγήκε τόσο αλλά ο στόχος ήταν η ισοπαλία.

Για το κίνητρο του για την συνέχεια:
Πρέπει οπωσδήποτε να χτίσουμε τον μεγάλο στόχο. Είναι να έχουμε παρουσία στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο κίνητρο και στόχος μας για τη νέα χρονιά.
Το εάν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο: Είμαι ένας επαγγελματίας. Ένας προπονητής ποδοσφαίρου. Πάντα κοιτάς το αποτέλεσμα. Αποδέχεσαι το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν… κλαίει. Αποδέχεται το αποτέλεσμα. Το ματς όντως το είδε όλη η Ελλάδα.
Το τι θα πρέπει να αλλάξει με τις τελικές και την επίθεση: Το μεγάλο έργο που έχω μπροστά μου είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Όπως είπατε και εσείς είναι δύσκολο να σχολιάζεις αγώνες. Πρέπει να χτίσουμε αλλαγή νοοτροπίας και εμπειρίας για το αποτέλεσμα.

Για το τι τον εξόργισε: Στην διάρκεια του αγώνα ένας άνθρωπος ίσως του Ολυμπιακού, δεν ξέρω ποιος. Φορούσε μπουφάν της ομάδας και δεν ξέρω εάν ήταν όντως της ομάδας του Ολυμπιακού. Ήρθε στον πάγκο μας και μας κορόιδευε. Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν να μην μας σέβεται. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Αυτό το συμβάν δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει βία. Επειδή μιλάμε για ματς υψηλού επιπέδου και οργάνωση εάν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε επεισόδια. Εντίμως σας μιλάω πως προσπάθησα να συγκρατήσω τους παίκτες μου.

Στάθης Ταυλαρίδης

«Πιστεύω ότι αν είχα σκοράρει, θα είχαμε κερδίσει πολύ άνετα. Δυστυχώς έκανε μια εκπληκτική επέμβαση ο Ρομπέρτο και έμεινε όπως ήταν το σκορ και αργότερα δεχτήκαμε την ισοφάριση. Ήταν καθοριστική φάση».

Για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός όπου και κρίθηκε το ντέρμπι:
«Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάρα πολύ στις στημένες φάσεις, δυστυχώς δεχτήκαμε αυτό το γκολ, μετά έκανα ένα ανεπίτρεπτο λάθος, αλλά αν ο. κ. Κύζας έδινε το παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στο Μπεργκ τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Πριν το φάουλ ο Μποτία κάνει τρία φάουλ στον Μπέργκ και δεν δίνει τίποτα».

Για την συνέχεια: «Ήρθαμε να παλέψουμε για τον κόσμο, είμαστε πολλοί απογοητευμένοι με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και την κακή χρονιά που έχουμε κάνει. Κρατάμε το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε για τα πλέι οφ».

Για το αν έπαιξε ρόλο και η τύχη που δεν έχει ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι:
«Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε. Τα ντέρμπι είναι πολύ πιο σημαντικά, είναι θέμα λεπτομερειών. Αν είχε μπει το δεύτερο γκολ θα είχε τελειώσει το παιχνίδι. Ελπίζουμε να γυρίσει η τύχη, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Παίζαμε για το γόητρο και την περηφάνια μας σήμερα. Θέλαμε πάρα πολύ να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Για την φάση του 1-1 και τι του είπε ο διαιτητής:
«Μου είπε ότι το παίρνει πάνω του. Ο επόπτης είχε μείνει στη θέση του, του είπε πως κάποιος επηρέαζε τη φάση, αλλά ο Κύζας πήρε πάνω του τη φάση και μέτρησε το γκολ».

Αμπέντ: «Δεν αξίζαμε αυτή την ήττα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχαμε αυτή την παθητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ προηγηθήκαμε στο πρώτο. Δεν γίνεται να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό στην προπόνηση και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα πλέι οφ και να επικεντρωθούμε εκεί».

Πράνιτς: «Νομίζω πως δεν ήταν φάουλ αυτό, από το οποίο ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1. Άκουσα ότι και το 1-1 ήταν οφσάιντ. Αυτά τα πράγματα είναι νορμάλ για την Ελλάδα. Οι αντίπαλοι έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να τιμωρηθούν. Ο διαιτητής μου έδωσε κάρτα στο 3’, έπρεπε μετά να είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το 2-0 με τον Ταυλαρίδη. Οι λεπτομέρειες μετράνε, όμως. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κρίνεται στις λεπτομέρειες, όπως και στη ζωή. Πλέον κοιτάζουμε τα πλέι οφ, είναι ο μόνος στόχος που μας έχει απομείνει».

Λουκ Στιλ

«Ο Ολυμπιακός μας τιμώρησε δύο φορές στο τέλος. Το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ, όλοι γνωρίζουν ότι είναι οφσάιντ, αλλά είναι δύσκολο για τους επόπτες να αποφασίσουν, ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Ντομίνγκες δεν επηρέασε τη φάση. Το επάγγελμα του διαιτητή είναι δύσκολο, όχι μόνο στην Ελλάδα.

»Δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, εκείνη τη στιγμή. Είναι πιο εύκολο, όταν το βλέπεις στην τηλεόραση. Όλοι ξέρουν ότι είναι οφσάιντ, αλλά ήταν δύσκολο για τον επόπτη. Στο ημίχρονο τον ρώτησα γιατί ενώ σήκωσε τη σημαία του, ακυρώθηκε το γκολ και μου είπε ότι έτσι αποφάσισε ο διαιτητής. Εκείνος αποφάσισε πως ο παίκτης μπροστά μου δεν με επηρέαζε.

»Όταν είσαι στο τέρμα όμως και έχεις παίκτη μπροστά σου δεν έχεις οπτικό πεδίο. Δεν είχα καθαρή οπτική. Όσοι το είδατε στην τηλεόραση το καταλάβατε. Στο μυαλό μου νόμιζα ότι ήταν οφσάιντ και πως δεν θα μετρήσει. Οι διαιτητές όμως έχουν δύσκολη δουλειά. Την ξέρω την χώρα σας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024