
Ένταση και συλλήψεις στη «ζούγκλα του Καλαί»
Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Καλαί έπειτα από μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατά της παρουσίας των προσφύγων και μεταναστών στη λεγόμενη «ζούγκλα», όπως αποκαλείται ο προσφυγικός καταυλισμός που έχει στηθεί απέναντι από τις γαλλικές ακτές.
Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο Καλαί έπειτα από μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατά της παρουσίας των προσφύγων και μεταναστών στη λεγόμενη «ζούγκλα», όπως αποκαλείται ο προσφυγικός καταυλισμός που έχει στηθεί απέναντι από τις γαλλικές ακτές.
Συνολικά, 80 μέλη της οργάνωσης Génération identitaire (Γενιά της Ταυτότητας) συμμετείχαν το πρωί σε διαδήλωση που έγινε χωρίς την άδεια των Αρχών.
Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο γέφυρες στην πόλη.
«Κρατούσαν πανό, έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και εκτόξευσαν καπνογόνα» δήλωσε ο Ετιέν Ντεσπλάνκ, διευθυντής του γραφείου της νομάρχου Φαμπιέν Μπιτσιό.
Στις φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στον Twitter διακρίνονται πολλοί νέοι να κάθονται στο έδαφος, κάποιοι άλλοι να κρατούν πανό με τα συνθήματα «δεν θα περάσετε», «επιστρέψτε στις πατρίδες σας», ενώ αστυνομικοί περικυκλώνουν μία από τις ομάδες των διαδηλωτών.
Σε δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε προτού οι Αρχές απωθήσουν το πλήθος, η οργάνωση Génération identitaire γνωστοποιούσε ότι 130 μέλη της συμμετείχαν στην κινητοποίηση και επιβεβαίωνε ότι είχε καταλάβει κι ήλεγχε «τρεις γέφυρες που επέτρεπαν την πρόσβαση των μεταναστών στην πόλη του Καλαί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συγκεντρώνονται στο Θησείο οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε
- Gen Z και Millennials μετασχηματίζουν την εργασία θέτοντας τους δικούς τους όρους – Η εικόνα στην Ελλάδα
- Final Four: Κορυφώνονται τα αστυνομικά μέτρα λίγο πριν τη μετακίνηση των οπαδών
- Τσουκαλάς: Ο Φλωρίδης πιάστηκε αδιάβαστος. Παγιδεύτηκε στο ίδιο του το ψέμα
- Η Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες με την ταινία για τον Γκαρθία Λόρκα – Αποθέωση και συγκίνηση με 16’ χειροκρότημα
- Στο Προεδρικό Μέγαρο η πριγκίπισσα Άννα – Συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
