«Μπλόκο» στις έξτρα χρεώσεις των συναλλαγών με κάρτες
«Φρένο» στις χρεώσεις των συναλλαγών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που επιβάλλουν οι πωλητές ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας συνήθως όταν η πληρωμή γίνεται μέσω Διαδικτύου βάζει ειδική διάταξη που ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν αφορά τις τραπεζικές χρεώσεις, δηλαδή τη χρέωση που επιβάλλει η τράπεζα προς τον έμπορο για την αποδοχή καρτών.
«Φρένο» στις χρεώσεις των συναλλαγών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που επιβάλλουν οι πωλητές ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας συνήθως όταν η πληρωμή γίνεται μέσω Διαδικτύου βάζει ειδική διάταξη που ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν αφορά τις τραπεζικές χρεώσεις, δηλαδή τη χρέωση που επιβάλλει η τράπεζα προς τον έμπορο για την αποδοχή καρτών.
Σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 4γ του ν.2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών, απαγορεύεται η επιβολή από τους προμηθευτές οποιασδήποτε επιβάρυνσης στον καταναλωτή για τη χρήση μέσων πληρωμής (όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα) και υπενθυμίζεται ότι σχετική απαγόρευση είχε ήδη προβλεφθεί με το άρθρο 49 (3) του ν. 3862/2010 για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά (113 Α΄).
Στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συγκροτήθηκε πενταμελής Επιτροπή πιστοποίησης λειτουργίας των ενώσεων καταναλωτών που προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ενώ με την ίδια απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Αρ. φύλλου 119/ 4 Μαρτίου 2016) ορίζονται οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις πιστοποίησης των ενώσεων καταναλωτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442