Τουρκία: Η συμφωνία δεν αφορά πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα
Η συμφωνία Τουρκίας και ΕΕ για επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά όσους βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά εκείνους που θα φτάσουν αφού η συμφωνία τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ. «Θα δεχθούμε πίσω χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, αλλά όχι εκατομμύρια» είπε για να σημειώσει πως η Άγκυρα σκοπεύει να έχει εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις για να εξασφαλίσει την κατάργηση της βίζας μέχρι την 1η Μαΐου.
Η συμφωνία Τουρκίας και ΕΕ για επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά όσους βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά εκείνους που θα φτάσουν αφού η συμφωνία τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Αυτή την αναφορά έκανε ο Βολκάν Μποζκίρ Πέμπτης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Θα δεχθούμε πίσω χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, αλλά όχι εκατομμύρια» ανέφερε.
Και επισήμανε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω πρόσφυγες από την Ελλάδα όταν όσοι βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκή επικράτεια μετεγκατασταθούν μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, όπως τουλάχιστον μεταδίδει η ηλεκτρονική πύλη της Hurriyet επικαλούμενη τις δηλώσεις του στο Anadolu.
Κατά τον Βολκάν Μποζκίρ, η Άγκυρα σκοπεύει να έχει εκπληρώσει έως την 1η Μαΐου τις δικές της υποχρεώσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την κατάργηση της βίζας που ζητά για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν ως αντάλλαγμα της συμφωνίας με την ΕΕ.
«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα, ένα δώρο προς το έθνος μας. Θα το κάνουμε να συμβεί με ή χωρίς τη στήριξη της αντιπολίτευσης» είπε.
Ο Βολκάν Μποζκίρ υπογράμμισε επίσης, σύμφωνα με την Hurriyet, ότι δεν θα επιτραπεί στις ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν «επιλογή» κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης προτιμώντας μηχανικούς ή γιατρούς έναντι υποψηφίων με λιγότερα προσόντα διότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) θα επιβλέπει την όλη διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι Αμερικανοί σε λίγο θα νοσταλγούν τη βενζίνη στα 4 δολ. το γαλόνι» λέει το Ιράν
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442