
Επεκτείνεται η δομή για τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα
Νέο χώρο 12,8 στρεμμάτων για επέκταση της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα προτίθεται να διαθέσει ο δήμος Αθηναίων. Ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα το εισηγηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Νέο χώρο 12,8 στρεμμάτων για επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα προτίθεται να διαθέσει ο δήμος Αθηναίων.
Ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι θα το εισηγηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Με τη νέα επέκταση η συνολική χωρητικότητα της δομής θα φτάσει τα 2.000 άτομα.
Ο κ. Καμίνης ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη φιλοξενία προσφύγων σε κενά διαμερίσματα.
Από τα συνολικά 7.500 διαμερίσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα αντιστοιχούν 200 για την προσωρινή φιλοξενία 3.000 ατόμων. Στόχος του δήμου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, είναι η διασπορά των προσφύγων σε πολλά σημεία της πόλης αλλά και σε όμορους δήμους.
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συνεργασία με τους όμορους δήμους Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου και Αγίου Δημητρίου.
Κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων των δήμων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και η Αθήνα να έχει ειδική αντιμετώπιση καθώς, όπως είπε, είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αποτελεί σταθμό διέλευσης προσφύγων προς τα σύνορα αλλά και επιστροφής τους από αυτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός και «αρκετοί τραυματίες»
- Το Ιράν δημοσίευσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 26 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης 78χρονου που είχε πέσει σε γκρεμό



