
Σε αρνητικό έδαφος ο πληθωρισμός, σε θετικό ο εναρμονισμένος δείκτης
Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε και τον Φεβρουάριο του 2016 ο πληθωρισμός στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε πτώση 0,5% έναντι του Φεβρουαρίου του 2015 και 0,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2016. Την ίδια ώρα, σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο.
Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε και τον Φεβρουάριο του 2016 ο πληθωρισμός στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε πτώση 0,5% έναντι του Φεβρουαρίου του 2015 και 0,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2016.
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο.
Στην ενίσχυση του πληθωρισμού συνέβαλαν τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, ο καπνός, η ένδυση και η υπόδηση, τα διαρκή αγαθά και οι υπηρεσίες υγείας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε αποπληθωρισμό τα τελευταία δυόμιση περίπου χρόνια λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις στο πλαίσιο του μνημονίου.
Ο αποπληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο τον Νοέμβριο του 2013, όπου οι τιμές είχαν μειωθεί κατά 2,9% σε ετήσια βάση.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,2% τον Φεβρουάριο έναντι αύξησης 0,3% τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ
- Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές πυρηνικές ασκήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα
- Πρόταση της Fed για την επέκταση της γραμμής ανταλλαγής νομισμάτων – Τι δείχνουν τα πρακτικά
- Γιορτή σήμερα 22 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]
- Νίκολιτς: «Νιώθω ότι ο Ομπράντοβιτς δεν έχει τελειώσει με την Παρτιζάν»


