
Σε αρνητικό έδαφος ο πληθωρισμός, σε θετικό ο εναρμονισμένος δείκτης
Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε και τον Φεβρουάριο του 2016 ο πληθωρισμός στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε πτώση 0,5% έναντι του Φεβρουαρίου του 2015 και 0,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2016. Την ίδια ώρα, σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο.
Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε και τον Φεβρουάριο του 2016 ο πληθωρισμός στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε πτώση 0,5% έναντι του Φεβρουαρίου του 2015 και 0,4% έναντι του Ιανουαρίου του 2016.
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο.
Στην ενίσχυση του πληθωρισμού συνέβαλαν τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, ο καπνός, η ένδυση και η υπόδηση, τα διαρκή αγαθά και οι υπηρεσίες υγείας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε αποπληθωρισμό τα τελευταία δυόμιση περίπου χρόνια λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις στο πλαίσιο του μνημονίου.
Ο αποπληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο τον Νοέμβριο του 2013, όπου οι τιμές είχαν μειωθεί κατά 2,9% σε ετήσια βάση.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,2% τον Φεβρουάριο έναντι αύξησης 0,3% τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρίνιο: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας ελιών στην Εθνική Οδό
- «Αυτά είναι τα χρήματα που θέλει η Μάντσεστερ Σίτι για τον Ρόδρι»
- Η Ευρώπη μετά το ενεργειακό σοκ: Το πετρέλαιο δεν ακρίβυνε όσο περιμέναμε, αλλά έρχεται σκληρός χειμώνας
- Η κόρη του Τομ Κρουζ εγκατέλειψε και επίσημα το επώνυμό του – Πώς θα λέγεται
- Εθνική Εφήβων: Κόντρα στη Σερβία για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ U18
- Δασμός 3 ευρώ: Τι έδειξε ο πρώτος μήνας εφαρμογής – Οι πρώτες εκτιμήσεις


