Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Δεν είναι μόνο η άμυνα, είναι και η επίθεση»

Σφαιρόπουλος: «Δεν είναι μόνο η άμυνα, είναι και η επίθεση»

«Τελικός» είναι για τον Ολυμπιακό ο αγώνας της Πέμπτης (21:00) με την Μπάμπεργκ, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του «Top-16» στη Euroleague. Mόνο δύο αγώνες δίνει εκτός έδρας η ομάδα του Πειραιά (ο άλλος είναι με Κίμκι στη Μόσχα), μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των «16», με τη γερμανική ομάδα να είναι το παιχνίδι που πρέπει να «χτυπήσει», μακριά από το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός.

«Τελικός» είναι για τον Ολυμπιακό ο αγώνας της Πέμπτης (21:00) με την Μπάμπεργκ, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του «Top-16» στη Euroleague. Mόνο δύο αγώνες δίνει εκτός έδρας η ομάδα του Πειραιά (ο άλλος είναι με Κίμκι στη Μόσχα), μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των «16», με τη γερμανική ομάδα να είναι το παιχνίδι που πρέπει να «χτυπήσει», μακριά από το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός.

Η ήττα από τους Γερμανούς στο ΣΕΦ, σε συνδυασμό με αυτή από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας έθεσε εκτός της προνομιούχου τετράδας τον φιναλίστ της Euroleague πέρυσι και πλέον ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του βρίσκονται σε δυσμενή θέση όσον αφορά στην πρόκριση στα πλέι οφ. Το «μέταλλο» του νικητή, όμως που χαρακτηρίζει τον πρωταθλητή Ευρώπης 2012 και 2103 αφήνουν χώρο για αισιοδοξία τόσο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές όσο και στους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει απέναντι στην ομάδα του Νίκου Ζήση, τον Ματ Λοτζέσκι που αισιοδοξεί πως θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την επόμενη εβδομάδα, κόντρα στη Ζαλγκίρις. Αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του Ντάριους Τζόνσον – Όντομ, αφού ο Αμερικανός γκαρντ παρουσίασε στομαχικές διαταραχές και συμπεριλήφθηκε αν και ασθενής στην αποστολή για Μπάμπεργκ.

«Κλειδί» θα είναι η περιφερειακή άμυνα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κατά την αναχώρηση. Μαζί του συμφώνησε ο Οθέλο Χάντερ υπενθυμίζοντας: «Ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση».

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ζήτησε μία δεύτερη διαδοχική νίκη –μετά από αυτή επί της Λαμποράλ- από τους παίκτες του. Κατά την αναχώρηση της αποστολής, δήλωσε: «Σίγουρα πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς, είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Είναι μια δύσκολη έδρα και μια καλή ομάδα. Έχει χάσει μόνο δύο ματς φέτος στην έδρα της, από Ρεάλ στο TOP-16 και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη φάση. Είναι μια ομάδα έδρας γενικά ενώ μας νίκησαν και στον πρώτο γύρο, κάτι που μαρτυρά πως έχουν ποιότητα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα παιχνίδι για εμάς που το έχουμε δουλέψει καλά στις προπονήσεις και αυτά που έχουμε κάνει καλά στις προπονήσεις, πρέπει να τα κάνουμε και στον αγώνα. Σίγουρα η περιφερειακή άμυνα είναι πάντα σημαντική και γι’ αυτό το παιχνίδι είναι ακόμη πιο σημαντική. Κυκλοφορούν καλά τη μπάλα, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι μόνο η άμυνα, είναι και η επίθεση. Πρέπει να παίξουμε με δυναμικό τρόπο, να είμαστε αποφασιστικοί».

Ο Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε αν η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα θα σημάνει και την αντεπίθεση του Ολυμπιακού και απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι αντεπίθεση ή δεν είναι. Θέλουμε να παίζουμε καλά, ξέρουμε να παίζουμε καλά και πρέπει να μπούμε μέσα και να παίξουμε όπως πρέπει και να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Οθέλο Χάντερ εξήγησε: «Σίγουρα το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Αρχίζει από την άμυνα αυτό το ματς για εμάς. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Στο πρώτο ματς μας είχαν δημιουργήσει προβλήματα και πρέπει να βρούμε λύσεις. Θέλουμε να κάνουμε νίκες ως το τέλος και να βρεθούμε στα πλέι οφ. Αυτός είναι ο στόχος αυτή τη στιγμή. Όλοι έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει, ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα όταν είναι υπό πίεση και αυτό πρόκειται να κάνουμε και τώρα», δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού».

«Ο Ζήσης ήξερε πώς να σταματήσουμε τον Σπανούλη»

Ο Ντάνιελ Τάις αποκάλυψε… το μυστικό της νίκης της Μπάμπεργκ, στο ΣΕΦ. «Ο Ζήσης ήξερε πώς να σταματήσουμε τον Σπανούλη», δήλωσε ο άσος της Μπάμπεργκ, μία ημέρα πριν τον αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» στη Γερμανία. Κουμπάροι, συμπαίκτες στην εθνική ανδρών και συγκάτοικοι σε όλες τις αποστολές της «επίσημης αγαπημένης» Σπανούλης και Ζήσης ξέρουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και βέβαια η δήλωση του Τάις δεν… ήταν κάτι που δεν γνώριζαν στον Ολυμπιακό.

Ο Γερμανός σέντερ της Μπάμπεργκ, Ντάνιελ Τάις, στο blog του στην Euroleague, έγραψε ανάμεσα σε άλλα: «Ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό. Τους νικήσαμε στην Ελλάδα και τους περιμένουμε πιο σκληρούς αυτή τη φορά. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε όποτε μπορούμε. Στο ΣΕΦ κάναμε καλή δουλειά πάνω στον Σπανούλη. Ο Ζήσης ξέρει το παιχνίδι του καλύτερα από όλους, είναι πολύ καλοί φίλοι και εκείνος ήξερε πώς να τον σταματήσουμε».

Η Μπάμπεργκ προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες και οι παίκτες του πρώην Ομοσπονδιακού της εθνικής ανδρών, Αντρέα Τρινκιέρι, έχουν υψηλό κίνητρο για νίκη επί του φιναλίστ της διοργάνωσης πέρυσι.

Ο Τάις αναφέρθηκε και στο σοβαρό τραυματισμό του πρώην παίκτη της Κηφισιάς Ντι Τζέι Κόβινγκτον στον αγώνα Φοίνιξ Χάγκεν-Μπάμπεργκ (ο Νίκος Ζήσης (είχε 7 πόντους και 4 ασίστ στο ματς). Ο D.J. Covington συγκρούστηκε με συμπαίκτη του και έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του… με το μέρος του ποδιού από το γόνατο και κάτω να… κρέμεται στον αέρα. «Υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας ενός από τους χειρότερους τραυματισμούς που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω… κάτι τέτοιο. Διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Θέλω να του ευχηθώ ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει γρήγορα στα παρκέ».

Τρινκιέρι: «Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι αυτά της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης. Θα έρθουν εδώ για να παίξουν το καλύτερο φετινό παιχνίδι τους στη σεζόν, καθώς πρέπει να νικήσουν. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους κοντράρουμε και να προσπαθήσουμε να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024