Έκτακτη χρηματική ενίσχυση του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω προσφυγικού
Άμεση επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ δόθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ έχουν ζητηθεί και επιπλέον 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που δέχεται, σύμφωνα με το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατή Πλωμαρίτη.
Άμεση επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ δόθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ έχουν ζητηθεί και επιπλέον 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που δέχεται, σύμφωνα με το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατή Πλωμαρίτη.
Ο κ. Πλωμαρίτης, απαντώντας σε καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, δήλωσε ότι το ποσό των 250.000 ευρώ που δόθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Κιλκίς προέρχεται από περικοπές που έγιναν στους προϋπολογισμούς των άλλων νοσοκομείων της περιφέρειας.
«Όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, έτσι και το νοσοκομείο Κιλκίς έχει πρόβλημα και τώρα με τη ροή προσφύγων οι ανάγκες είναι αυξημένες. Πέρα από τις 250.000 ευρώ ζήτησα από το υπουργείο δύο εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμουμε τις ανάγκες του νοσοκομείου Κιλκίς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πλωμαρίτης.
Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και τον κ. Πλωμαρίτη ότι μείωσαν κατά 40% τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου το οποίο δέχεται όλο τον όγκο των περιστατικών από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η υποχρηματοδότηση αυτή έχει ως συνέπεια την παντελή έλλειψη υλικών, τη μη συντήρηση των μηχανημάτων, την επισφαλή λειτουργία του ιδρύματος και την ανεπάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.
«Η παιδιατρική κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς και αυτό συμβαίνει ενώ είναι γεμάτη από παιδάκια, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί όπως και άλλα τμήματα κομβικά για την λειτουργία του νοσοκομείου. Προτείνουμε την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου κατά τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ αρχικά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Επίσης, την άμεση πλήρωση με ιατρικό προσωπικό των κλινικών αιχμής, με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέχρι την τοποθέτηση μόνιμων ή επικουρικών ιατρών. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα είτε μέσω της κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο», αναφέρει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
- «Μας κάνατε υπερήφανους»: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Πόλο
- Φθιώτιδα: Φωτιά στα Βασιλικά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442