Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη και στελέχη της Λαικής Ενότητας. Έξω από τα γραφεία, αναρτήθηκε πανώ στα αγγλικά με σύνθημα: «ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» με υπογραφή της Λαϊκής Ενότητας.

Σε ανακοίνωσή της της η ΛΑΕ αναφέρει ότι «παρά τον συμβολικό και ειρηνικό χαρακτήρα της προσπάθειας,επιχειρήθηκε βίαιη απώθηση των διαδηλωτών από την Αστυνομία και συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα Θανάσης Κοσκινάς».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: «Κάναμε αυτή την κίνηση, ως μια κινηματική ενέργεια διαμαρτυρίας, απέναντι στη βαρβαρότητα της ΕΕ και την παραδομένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ.

» Δυστυχώς, η ΕΕ αποκτά όλο και περισσότερο, την όψη μιας πολιτικά εγκληματικής οργάνωσης. Μιας πολιτικής εγκληματικής οργάνωσης, η οποία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να επιβάλλει νεοαποικιακά μνημόνια και να σπρώχνει τους πρόσφυγες στο θάνατο, στο πνιγμό και στις βάρβαρες συνθήκες διαμονής και παρουσίας.

» Αυτή την ΕΕ καταγγέλλουμε και μαζί της, καταγγέλλουμε και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί μια υποτελή στάση, μια υποτελή πολιτική απέναντι στο γερμανικό κατεστημένο και τη Γερμανική Ευρώπη.»

Ο Π.Λαφαζάνης, κατήγγειλε την προσαγωγή του διαδηλωτή Θανάση Κοσκινά, δημοτικού συμβούλου Βύρωνα, στη Γενική Ασφάλεια και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του.

Ο Θανάσης Κοσκινάς μετά από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ