Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΤτΕ: Μειώθηκε στα 67,98 δισ. η χρηματοδότηση των τραπεζών από ELA

ΤτΕ: Μειώθηκε στα 67,98 δισ. η χρηματοδότηση των τραπεζών από ELA

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) μειώθηκε κατά 1,2% ή 850 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Τετάρτη. Μείωση εμφάνισε και ο δανεισμός των τραπεζών απευθείας από την ΕΚΤ.

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) μειώθηκε κατά 1,2% ή 850 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Τετάρτη.

Οι τράπεζες, υπενθυμίζει το Reuters εξαρτώνται από τον ELA από τον Φεβρουάριο πέρυσι, όταν η ΕΚΤ διέκοψε την χρηματοδότηση λόγω των παρατεταμένων συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους για το τρίτο μνημόνιο.

Η έκτακτη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, που είναι πιο ακριβή, υποχώρησε στα 67,98 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο από 68,83 δισ. τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς βελτιώθηκαν οι συνθήκες ρευστότητας.

Μείωση εμφάνισε τον Φεβρουάριο και ο απευθείας από την ΕΚΤ δανεισμός των ελληνικών τραπεζών, διαμορφούμενος στα 36,2 δισ. ευρώ από 37,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Ο συνολικός δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς αυτούς (ΕΚΤ και ELA) στο τέλος Φεβρουαρίου περιορίστηκε στα 104 δισ. ευρώ από 106 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αλέξης Ακριθάκης: «Και να επιτέλους το ανεκδιήγητο, διηγημένο σε εικόνες»

Ήμουνα σίγουρος πως μια μέρα θα γινόμουνα ζωγράφος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024