Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιθέσεις με μαχαίρια, πυρ κατά αστυνομικών σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ

Επιθέσεις με μαχαίρια, πυρ κατά αστυνομικών σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ

Τουλάχιστον δέκα Ισραηλινοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή του λιμανιού της Τζάφα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Νωρίτερα, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ενώ επίθεση σε κατάστημα δέχθηκε υπερορθόδοξος εβραίος κοντά στο Τελ Αβίβ. Την ίδια στιγμή, στη χώρα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Τουλάχιστον δέκα Ισραηλινοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή του λιμανιού της Τζάφα στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Υπηρεσία ασθενοφόρων της περιοχής ανέφερε ότι οι πέντε από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης, την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψαν, «εξουδετερώθηκε».

Νωρίτερα, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών και τραυμάτισε σοβαρά δύο από αυτούς πριν πέσει νεκρός έπειτα από μια καταδίωξη στην Παλιά Πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανέφεραν οι Αρχές του Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών στα περίχωρα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ, και τραυμάτισε τον έναν από αυτούς πριν τραπεί σε φυγή.

Καταδιώχθηκε από ισραηλινές δυνάμεις και άνοιξε πυρ εκ νέου, τραυματίζοντας έναν δεύτερο αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Ο ένας από τους αστυνομικούς, ηλικίας 49 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δεύτερος, 31 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με νοσοκόμους.

Σχεδόν ταυτόχρονα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος διέπραξε επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός υπερορθόδοξου εβραίου μέσα σε ένα κατάστημα στην Πετάχ Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο υπερορθόδοξος εβραίος και ο καταστηματάρχης έπεσαν πάνω του, του απέσπασαν το όπλο και σκότωσαν τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, που κάνει λόγο για μια κατά πάσα πιθανότητα «τρομοκρατική» ενέργεια χωρίς να αποκλείει άλλες υποθέσεις.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ώρα που στη χώρα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει από την 1η Οκτωβρίου κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 183 Παλαιστίνιους, 28 Ισραηλινούς, έναν Αμερικανό, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024