Δωρεά διάρκειας τριών ετών και ύψους 925.000 δολαρίων ενέκρινε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς το Hospital for Special Surgery (HSS), στη Νέα Υόρκη, για την υποστήριξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης για ορθοπεδικούς χειρουργούς από την Ελλάδα.

Δωρεά διάρκειας τριών ετών και ύψους 925.000 δολαρίων ενέκρινε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς το Hospital for Special Surgery (HSS), στη Νέα Υόρκη, για την υποστήριξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης για ορθοπεδικούς χειρουργούς από την Ελλάδα.

Η νέα δωρεά θα χρηματοδοτήσει προγράμματα σεμιναρίων και ακαδημαϊκά προγράμματα επισκέψεων, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες γιατροί θα εμβαθύνουν στην εμπειρία και στο περιβάλλον του HSS, λαμβάνοντας μέρος σε δραστηριότητες όπως μαθήματα και διαλέξεις, έρευνα, παρακολούθηση ζωντανών επεμβάσεων και πρακτική άσκηση σε ανατομικά παρασκευάσματα. Περίπου 60 χειρουργοί θα επωφεληθούν άμεσα από το πρόγραμμα.

Η δωρεά επεκτείνει τη δεκαετή συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος και του Hospital for Special Surgery (Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής), κατά την οποία περισσότεροι από 75 χειρούργοι από την Ελλάδα έχουν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που βοηθούν στη βελτίωση των ιατρικών τους γνώσεων.

Το Hospital for Special Surgery είναι το πρώτο νοσοκομείο ειδικής χειρουργικής στις ΗΠΑ, και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ η προαγωγή της επιστήμης της ορθοπεδικής χειρουργικής βρίσκεται στον πυρήνα της αποστολής του. Το 2015, πάνω από 28.000 γιατροί, χειρουργοί και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου της υγείας από 123 διαφορετικές χώρες, απασχολήθηκαν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

«Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Έλληνες ορθοπεδικοί χειρουργοί αποκτούν πρόσβαση στα κορυφαία ορθοπεδικά νοσοκομεία του πλανήτη, καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές στους τομείς της χειρουργικής και της κλινικής φροντίδας, της έρευνας και της ακαδημαϊκής ιατρικής», δήλωσε ο Δρ Παναγιώτης Κουλουβάρης, Διεθνής Πρεσβευτής του HSS και σύνδεσμος μεταξύ του νοσοκομείου και της ορθοπεδικής κοινότητας στην Ελλάδα.

«Το Hospital for Special Surgery εκτιμά βαθιά την σχέση του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με ενθουσιασμό συνεχίζει τη συνεργασία αυτή για τα επόμενα τρία χρόνια. Είναι τιμή για το Διδακτικό Προσωπικό του HSS να μοιραστεί τις βέλτιστες πρακτικές και να μοιραστεί τις γνώσεις του με τους Έλληνες ορθοπεδικούς χειρουργούς, καθώς και να καθιερώσει ένα συνεχιζόμενο, αμοιβαία επωφελή διάλογο», δήλωσε ο Δρ Τομας Σκαλκο, Καθηγητής Ορθοπαιδικής και υπεύθυνος του Προγράμματος στο HSS.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr