Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κείμενο της Ρούπα για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη

Κείμενο της Ρούπα για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη

Την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που ετοίμαζε για τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη περιγράφει η Πόλα Ρούπα με μακροσκελές κείμενο στην ιστοσελίδα indymedia του αντεξουσιαστικού χώρου. Αναφέρει ότι ήταν οπλισμένος και ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενώ παραδέχεται ότι η ίδια πραγματοποίησε τη ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία τον περασμένο Ιούνιο.

Την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που ετοίμαζε για τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη περιγράφει η Πόλα Ρούπα με μακροσκελές κείμενο στην ιστοσελίδα indymedia του αντεξουσιαστικού χώρου.

Η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι η απόπειρα απόδρασης δεν έγινε μόνο για τον σύντροφό της, αλλά και για άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, γι’ αυτό όπως τονίζει «ναύλωσε μεγάλο ελικόπτερο».

Αναφερόμενη στον πιλότο του ελικοπτέρου είπε ότι και εκείνος ήταν οπλισμένος και ότι προτίμησε να ρίξει το ελικόπτερο και να μην υπακούσει στις εντολές της. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι μπορούσε να τον σκοτώσει αλλά συνειδητά αποφάσισε να μην το κάνει.

«Όταν τελικά προσγειωθήκαμε με φόρα στο έδαφος και ενώ γνώριζα ότι η επιχείρηση είχε χαθεί, είχα κάθε ευκαιρία να τον εκτελέσω. Αποφάσισα συνειδητά να μην το κάνω. Παρά το γεγονός ότι γνώριζα πως με αυτή την απόφαση έθετα σε κίνδυνο την ζωή ή την ελευθερία μου, δεν το έκανα κι ας είχα την ευκαιρία. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά. Ο μόνος παράγοντας που με κράτησε ήταν η πολιτική μου συνείδηση. Και αυτήν την απόφαση την πήρα ρισκάροντας την ίδια μου τη ζωή και την δυνατότητά μου να διαφύγω».

Και συνεχίζει: «Με αφορμή την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης και δεδομένου ότι -όπως προανέφερα- είχα την ευκαιρία να σκοτώσω τον πιλότο, αλλά δεν το έκανα ρισκάροντας την ίδια μου την ζωή, οφείλω να γνωστοποιήσω τα εξής: Από εδώ και στο εξής αν χρειαστώ ξανά την συνδρομή πολιτών και εφόσον το κρίνω αναγκαίο, θα γνωστοποιώ την ταυτότητά μου από την αρχή. Ας γνωρίζουν όλοι, δεδομένου ότι η αποστολή μου σε κάθε περίπτωση αφορά την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος, ότι κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης, θα αντιμετωπίζεται αναλόγως».

Η Πόλα Ρούπα παραδέχεται, επίσης, ότι εκείνη βρισκόταν πίσω από τη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία τον περασμένο Ιούνιο και ότι με τα χρήματα αυτά χρηματοδότησε την επιχείρηση για την απόδραση Μαζιώτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024