Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλικός πονοκέφαλος η «εν κρυπτώ» παρασημοφόρηση σαουδάραβα πρίγκιπα

Γαλλικός πονοκέφαλος η «εν κρυπτώ» παρασημοφόρηση σαουδάραβα πρίγκιπα

Επικρίσεις στη Γαλλία έχει προκαλέσει η παρασημοφόρηση του σαουδάραβα διάδοχοαπό τον γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η παρασημοφόρηση στην αρχή δεν βρισκόταν στις επίσημες ανακοινώσεις από το Παρίσι, όμως έγινε γνωστή από τη σαουδαραβική πλευρά - και στη συνέχεια η γαλλική κυβέρνηση περιορίστηκε στο ότι ήταν απλώς μία τυπική διαδικασία.

Επικρίσεις στη Γαλλία έχει προκαλέσει η παρασημοφόρηση του σαουδάραβα πρίγκιπα από τον γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η παρασημοφόρηση στην αρχή δεν βρισκόταν στις επίσημες ανακοινώσεις από το Παρίσι, όμως έγινε γνωστή από τη σαουδαραβική πλευρά – και στη συνέχεια η γαλλική κυβέρνηση περιορίστηκε στο ότι ήταν απλώς μία τυπική διαδικασία.

Ο σαουδάραβας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Ναγέφ (και υπουργός Εσωτερικών) βρέθηκε στο Παρίσι την Παρασκευή, περνώντας και από το Μέγαρο των Ηλυσίων όπου συναντήθηκε με τη γαλλική ηγεσία.

Η συνάντηση βρισκόταν στο επίσημο πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας, όχι όμως και η παρασημοφόρησή του με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.

Αντιθέτως, η παρασημοφόρηση ήταν, για ευνόητους λόγους, το επίκεντρο της κάλυψης από το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων. Έγινε «σε αναγνώριση για τηνις προσπάθειές του στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», αναφερόταν.

To μετάλλιο, και ιδιαίτερα η «παράλειψή» του από τις επίσημες ανακοινώσεις, προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις στο Παρίσι.

Το πρωί της Δευτέρας, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό επιβεβαίωσε την παρασημοφόρηση μιλώντας στο Radio Inter και είπε πως, αν και «κατανοεί τις αντιδράσεις», επρόκειτο απλώς «διπλωματική πρακτική». «Θα μπορούσα να σας απαραθμήσω όλα τα μετάλλια που έχουν δοθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024