Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG E 63 Sedan 2017: Ισχυρή… εξέλιξη

Mercedes-AMG E 63 Sedan 2017: Ισχυρή… εξέλιξη

Το μοντέλο που θα αποτελέσει την αιχμηρότερη ιστορικά E-Class δίνει για ακόμα μια φορά το στίγμα του στο φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, δίνοντας μια γερή γεύση από Affalterbach και των... πανίσχτυρων προθέσεών του. 

Η ισχυρότερη εκδοχή της E-Class επιστρέφει στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού συνεχίζοντας τις δοκιμές εξέλιξης και ενώ η «απλή» ήδη γνωστή εκδοχή της εξακολουθεί να φωτίζεται από τους προβολείς της έκθεσης της Γενεύης.

Εκτός από τα σχεδιαστικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες που προδίδουν την «φροντίδα» του Affalterach όπως προκύπτει με μια παρατήρηση στην μάσκα, τις απολήξεις της εξάτμισης και το ενισχυμένο πέδησης που κρύβεται στους τροχούς η ισχυρότερη έκδοση της E-Class θα συμπεριλάβει στις προδιαγραφές της και έναν νέο «αθέατο άσσο».

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαθέσιμες πληροφορίες το πανίσχυρο sedan, αλλά και οι υπόλοιπες ΑMG εκδόσεις αμαξώματος της Ε-Class που θα ακολουθήσουν, θα αξιοποιήσουν μια ακόμη ισχυρότερη εκδοχή του γνώριμού V8 των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει τις AMG εκδόσεις της C-Class και την GT S αποδίδοντας έως και 510 ίππους.

Την αξιοποίηση μιας ισχυρότερης εκδοχής του γνωστού κινητήρα στα «υψηλότερα κλιμάκια» της γκάμας είχε ήδη προαναγγείλει από το λανσάρισμα του πανίσχυρου V8, ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers ο οποίος είχε αναφέρει ότι κινητήρας «διαθέτει περισσότερες δυνατότητες για τα χρόνια που θα έρθουν». Μέρος, λοιπόν αυτών των αναξιοποίητων δυνατοτήτων του αναμένεται να αποκαλυφθεί στην νέα AMG E 63 με την απόδοση του biturbo V8 να ξεπερνά, τους 550 ίππους.

Τις προδιαγραφές της πανίσχυρης ΑΜG Ε 63 θα πλαισιώσει η παρουσία του συστήματος τετρακίνησης 4Matic το οποίο αναμένεται να εξοπλίζει το σύνολο των εκδόσεων με τα διακριτικά του Affalterbach.

Τα παραπάνω στοιχεία θα πλαισιώσουν οι υπόλοιπες συνήθεις «φροντίδες» του Affalterbach σε πλαίσιο, φρένα κ.ο.κ με στόχο δυναμικότερα οδηγικά χαρακτηριστικά και που σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές εξασφαλίσεις της πλατφόρμας «αλουμινίου» της νέας γενιάς της E-Class, αναμένεται να δώσουν την αιχμηρότερη, ιστορικά, AMG Ε 63.

Επίσης πέρα από την τετράθυρη και την Estate εκδοχή όπου τα AMG διακριτικά θεωρούνται δεδομένα αυτή τη φορά το Affalterbach αναμένεται να «φροντίσει» αναλόγως και την coupe Ε-Class.

AUTOMEDIA

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024