
Λουτρό αίματος «υπογράφει» το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο βυτιοφόρο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της πόλης Χίλα, νότια της Βαγδάτης. Την ευθύνη για την επίθεση, την πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην Χίλα όπου και κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο βυτιοφόρο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην είσοδο της πόλης Χίλα, νότια της Βαγδάτης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Πρόκειται για την πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή της Χίλα, πρωτεύουσα της επαρχίας της Βαβυλώνας όπου και κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο.
Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 60 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της επίθεσης.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα με ανάρτηση στον δικτυακό τόπο του πρακτορείου ειδήσεων Amaq news agency, το οποίο υποστηρίζει τους σουνίτες τζιχαντιστές.
«Φορτηγό που οδηγούσε ‘μάρτυρας’ εξερράγη σε αστυνομικό σημείο ελέγχου στη Βαβυλώνα, στην είσοδο της πόλης Χίλα σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους» αναφέρει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση ΕΟΦ για τις παράνομες διαφημίσεις φαρμάκων για αδυνάτισμα
- Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Βρέθηκε το ιατρικό μηχάνημα αξίας 25.000 ευρώ μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα
- Άνθρωποι κατρακυλούν σε λόφο κυνηγώντας ένα… τυρί – Η παράξενη παράδοση στη Βρετανία
- Ο Πίτερς, η Αρμάνι και η περίπτωση του… Μιλουτίνοφ
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση από το ελληνικό FBI για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – 16 συλλήψεις
- Απαξιωτικός και επιθετικός για ΠΑΣΟΚ και νέα κόμματα ο Μητσοτάκης – Παρατείνεται και τον Ιούλιο η επιδότηση στο diesel

