
Αβραμόπουλος: Διορία ώς τον Μάιο στην Ελλάδα για την καταγραφή προσφύγων
Προθεσμία έως τις 12 Μαΐου θα δώσει η Ευρώπη στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψει όλους τους μετανάστες μεθοδικά, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν μεγαλύτεροι συνοριακοί έλεγχοι.
Προθεσμία έως τις 12 Μαΐου θα δώσει η Ευρώπη στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψει όλους τους μετανάστες μεθοδικά, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν μεγαλύτεροι συνοριακοί έλεγχοι.
«Η Ελλάδα θα έχει (προθεσμία) έως τον Μάιο για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στις 12 Μαίου. Εάν δεν δούμε πρόοδο έως τότε, δεν θα διστάσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη» είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
Τόνισε ότι ο στόχος ήταν να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν τεθεί ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν, έως τον Νοέμβριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει, επίσης, να παρουσιάσει στα μέσα Μαρτίου προσχέδια νόμου για την μεταρρύθμιση του συγκεκριμένου κανονισμού της συμφωνίας του Δουβλίνου σύμφωνα με τον οποίο οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξεταστούν στη χώρα όπου ζητείται αρχικά το άσυλο.
«Εξακολουθούμε να τηρούμε τα σχέδια για μια μόνιμη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Θα συνδέεται με τα σχέδια μεταρρύθμισης του Δουβλίνου. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε σχέδια για το πώς μπορούν να εναρμονιστούν καλύτερα οι κανονισμοί ασύλου στην Ευρώπη» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γλαύκωμα στον σκύλο: Ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοείται
- ΕΛΑΣ: Στις 12 το μεσημέρι καταθέτει ο Τσίπρας στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος
- Βόλος: Τρόμος για τρία ανήλικα παιδιά – Τα κυνηγούσαν αγριογούρουνα στη Γορίτσα
- Γιώργος Λιάγκας: Η πρώτη κοινή ανάρτηση με τη Μαρία Αντωνά και οι ευχές για τα γενέθλια του
- ΜΜΕ Ισραήλ: «Ο Χάρπερ είναι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού»
- «Νόμιζα πως παθαίνει εγκεφαλικό»: Τι λέει η Τζιλ Μπάιντεν για το μοιραίο ντιμπέιτ του άντρα της το 2024
