Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρόφιμα μοίρασε σε πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά η «Αποστολή»

Τρόφιμα μοίρασε σε πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά η «Αποστολή»

Τους χώρους προσωρινής παραμονής των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου. Η αντιπροσωπεία και ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» μοίρασαν στους πρόσφυγες τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Τους χώρους προσωρινής παραμονής των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου. Η αντιπροσωπεία και ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» μοίρασαν στους πρόσφυγες τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Μετά από παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου διεκόπη η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αντιπροσωπεία τεσσάρων Μητροπολιτών με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της, Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και την συμμετοχή των Μητροπολιτών Νικαίας κ Αλεξίου, Κασσανδρείας κ. Νικόδημου, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου, καθώς επίσης και τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτη επισκέφθηκαν τους χώρους προσωρινής παραμονής των προσφύγων.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωνσταντίνος Δήμτσας, μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

«Η Εκκλησία θεωρεί παιδιά της όλους τους πρόσφυγες και θα συνεχίσει να συνδράμει ενεργά και συντονισμένα για την φροντίδα και την ανακούφιση τους. Όπως τονίστηκε πρόσφατα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η Εκκλησία της Ελλάδος θα συνεχίσει να βοηθά συντελώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Το έπραξε συνειδητά σε όλη τη δισχιλιετή πορεία της, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει όσο οι περιορισμένοι πόροι της και η μεγάλη καρδιά του ελληνικού Λαού της το επιτρέπουν. Δηλώνει όμως, ότι κατανοούσα τη σχετική θέση της Ελληνικής Πολιτείας, θεωρεί πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η Ελλάδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, πρώτιστα με την επανεξέταση των αποφάσεων για φράκτες αλλά και με ουσιαστικές προσπάθειες για ανάσχεση των προσφυγικών ροών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ηλείας.

«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη επιστολή που εστάλη προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και Αρχηγούς Εκκλησιών, ώστε από κοινού άνθρωποι με αρμοδιότητα αλλά και κοινωνική επιρροή, να εργασθούν για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» πρόσθεσε/.

«Η «Αποστολή» σε στενή συνεργασία με Μητροπόλεις σε όλη την χώρα υλοποιεί συστηματικά ευρύ φάσμα δράσεων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Σημαντικό μέρος της καθημερινότητας και στης στρατηγική μας έχει κατευθυνθεί πλέον στην διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος και καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα προκειμένου να συμβάλουμε με την συμμετοχή μας στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών για την υγιεινή και ασφαλή διαβίωση των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Δήμτσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024