Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόβαση στη χώρα του εσπρέσο ετοιμάζεται να κάνει η Starbucks

Απόβαση στη χώρα του εσπρέσο ετοιμάζεται να κάνει η Starbucks

Το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο θα ανοίξει το 2017 η αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, εκπληρώνοντας αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς χαρακτηρίζει ένα όνειρο 30 ετών.

Το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο θα ανοίξει το 2017 η αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, εκπληρώνοντας αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χάουαρντ Σουλτς χαρακτηρίζει ένα όνειρο 30 ετών.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η μακρά αναμονή πριν την είσοδό της στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι έχει ανοίξει χιλιάδες καταστήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντανακλά το σκληρό ανταγωνισμό που μπορεί να περιμένει η αμερικανική εταιρεία στην πατρίδα του εσπρέσσο.

Στην Ιταλία έχει ήδη παρουσία η εταιρεία McCafe της McDonald’s, αλλά με μικρό μερίδιο αγοράς. Αντίθετα, το 90% της αγοράς καταλαμβάνουν ανεξάρτητα καφέ, σύμφωνα με τη Euromonitor.

«Το όνειρο της εταιρίας ανέκαθεν ήταν κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να ανοιχτούμε προς την Ιταλία, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι» δήλωσε ο Σουλτς.

Η Starbucks είπε ότι ο «εσπρέσσο προφανώς θα είναι ο πρωταγωνιστής» στην Ιταλία, αλλά ότι δεν έχει ακόμα καταλήξει στο μενού των καταστημάτων της. Η κίνηση της Starbucks ακολουθεί την απόπειρα μιας άλλη αμερικανικής αλυσίδας να φέρει στην αγορά της γείτονος χώρας την αμερικανική εκδοχή ενός κλασσικού ιταλικού φαγητού.

Τον Οκτώβριο του 2015, η Domino’s Pizza ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει κατάστημα στην Ιταλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024