
Μοσκοβισί: Ευκαιρία για τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη το προσφυγικό
Την εκτίμηση ότι η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να τονώσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 0,2% - 0,3%.
Την εκτίμηση ότι η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να τονώσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 0,2% – 0,3%.
Μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, έκανε λόγι για τεράστια ανθρωπιστική και πολιτική πρόκληση και σημείωσε ότι, υπό το οικονομικό πρίσμα, το μεταναστευτικό συνιστά μία πολύ καλή ευκαιρία, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή οικονομία.
«Το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στην ΕΕ είναι πως υποφέρουμε από ένα επενδυτικό κενό, χρειαζόμαστε να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον» τόνισε.
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια πρωτοβουλία αξίας 315 δισ. ευρώ που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες πολιτικές, θα τονώσουν την ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
- Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία, λέει ο Τραμπ
- Οι ΗΠΑ χτυπούν πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στην Αχβάζ – Εκκενώθηκε παιδοογκολογικό νοσοκομείο
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
