
Μοσκοβισί: Ευκαιρία για τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη το προσφυγικό
Την εκτίμηση ότι η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να τονώσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 0,2% - 0,3%.
Την εκτίμηση ότι η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να τονώσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 0,2% – 0,3%.
Μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, έκανε λόγι για τεράστια ανθρωπιστική και πολιτική πρόκληση και σημείωσε ότι, υπό το οικονομικό πρίσμα, το μεταναστευτικό συνιστά μία πολύ καλή ευκαιρία, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή οικονομία.
«Το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στην ΕΕ είναι πως υποφέρουμε από ένα επενδυτικό κενό, χρειαζόμαστε να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον» τόνισε.
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια πρωτοβουλία αξίας 315 δισ. ευρώ που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες πολιτικές, θα τονώσουν την ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η Αθήνα απαντάει
- ΕΛΑΣ: Υπέρ της ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσω διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών
- Αγγλία – Αργεντινή 1-2: Θρίαμβος της αλμπισελέστε και μυθική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Έπος: Δεύτερη ασίστ ο Μέσι, γκολ ο Λουτάρο και ολική ανατροπή! (vid)
- Γιορτή σήμερα 16 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


