Με τη σύσταση του πλέον πολυτελούς Volvo στην 89χρονη ιστορία της φίρμας συνοδεύουν οι Σουηδοί την νέα, αποκλειστικά τετραθέσια, έκδοση του XC90 η οποία θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, με την ονομασία Excellence.

Εκτός από την τετραθέσια διάταξη του εσωτερικού τoυ η οποία και υπόσχεται να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερη premium άνεση, το XC90 Excellence στοιχειοθετεί τις περγαμηνές τις επιπλέον πολυτέλειάς του διαθέτοντας υψηλής ποιότητας χειροποίητο δέρμα να καλύπτουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων σε συνδυασμό με μια σειρά από στοιχεία και εξοπλισμό που φιλοδοξούν να προσδώσουν το κορυφαίο SUV της Volvo χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε σε λιμουζίνες.

Έτσι, τα δύο πίσω ξεχωριστά καθίσματα διαθέτουν τη δυνατότητα ηλεκτρικών ρυθμίσεων, λειτουργία μασάζ, ειδικά σχεδιασμένα προσκέφαλα για περισσότερη άνεση ενώ στο ενδιάμεσο φιλοξενείται ένα μίνι ψυγείο, δύο θερμαινόμενες/ψυχόμενες ποτηροθήκες, δύο πτυσσόμενα τραπεζάκια, ενώ το extra kit συμπληρώνει η παρουσία δύο χειροποίητων κρυστάλλινων ποτηριών με την υπογραφή της σουηδικής Orrefors.

Τις προδιαγραφές πολυτέλειας της έκδοσης συμπληρώνει η ενισχυμένη ηχομόνωση του θαλάμου επιβατών καθώς και ένα βελτιωμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins.

Αναφερόμενος στην νέα έκδοση, ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing στη Volvo, Bjorn Annwall, «το ΧC90 σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια συναρπαστικά πολυτελή εμπειρία. Είναι ό,τι πολυτελέστερο υπάρχει στην γκάμα του XC90 και κάτι το οποίο επιζητούσαν ήδη οι πιο εύποροί πελάτες μας».

Η έκδοση XC90 Excellence θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με το plug-in υβριδικό σύνολο Τ8 συνδυαστικής ισχύος έως και 410 ίππων προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και υψηλή αποδοτικότητα.

Επιπλέον όπως ανακοίνωσε η σουηδική φίρμα η παραγγελία του XC90 Excellence θα είναι εφικτή μόνο online σε επιλεγμένες αγορές αντικατοπτρίζοντας την ολοένα αυξανόμενη σημασία της του ψηφιακού εμπορίου και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην ατζέντα της Volvo.

auto.in.gr