Επιμένει ο Σόιμπλε σε ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό
Την ανάγκη επιμονής σε «ευρωπαϊκή λύση» στο προσφυγικό υπογράμμισε εκ νέου ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε -λέγοντας πως η «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα προστίθεται στα προβλήματα στο οικονομικό πεδίο. Εντός Γερμανίας όμως, οι επικρίσεις επιμένουν, με τον βαυρό πρωθυπουργό να καλεί σε «εθνικά μέτρα» αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση.
Την ανάγκη επιμονής σε «ευρωπαϊκή λύση» στο προσφυγικό υπογράμμισε εκ νέου ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε -λέγοντας πως η «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα προστίθεται στα προβλήματα στο οικονομικό πεδίο.
Σε μια έμμεση αναφορά στη διαίρεση που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαγκάη πως δεν έχει επιδειχθεί «εξαιρετική» αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία.
Η Αυστρία, τελευταίος σταθμός στον δρόμο προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επέβαλε πρόσφατα περιορισμούς στα σύνορά της, προκαλώντας ένα αποτέλεσμα ντόμινο με τον περιορισμό της ροής των ανθρώπων με αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτούς να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.
Με τη σκέψη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο Σόιμπλε είπε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μαχόμαστε μαζί με άλλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευθύνουμε αυτή την ευρωπαϊκή αποστολή».
Πίσω στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ από το CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοοδημοκρατών της Μέρκελ, κάλεσε εκ νέου στο Spiegel για «εθνικά μέτρα» και από τη γερμανική πλευρά, όπως η επιβολή ενός ορίου στον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέπεται να περάσουν στη Γερμανία, αν δεν είναι εφικτή μια ευρωπαϊκή λύση.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες χώρες να λύσουν τα προβλήματά μας» είπε ο Ζεεχόφερ. «Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι έχουν αναλάβει δράση. Μόνο εδώ όλα είναι αλλιώς» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Alpha Bank: Με νέα στασιμότητα απειλεί την Γερμανία ο πόλεμος στο Ιράν
- Απλά tips για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες (μετά τα 50)
- Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
- Σκιάθος: Το σεισμικό παρελθόν προβληματίζει τους σεισμολόγους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι και πώς μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας για 2.000.000 εργαζομένους
- Ο Τζέφρι Έπσταϊν και το «τζαμί» του στο ιδιωτικό νησί της «κολάσεως» στην Καραϊβική
- Έτσι το στρες μπορεί να διαλύσει τη σχέση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442