Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Απρίλιο τα στοιχεία των μεγαλο-οφειλετών που δεν μπήκαν στις 100 δόσεις

Τον Απρίλιο τα στοιχεία των μεγαλο-οφειλετών που δεν μπήκαν στις 100 δόσεις

Άμεσα θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία πολιτών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προανήγγειλε από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Άμεσα θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία πολιτών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προανήγγειλε από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου.

Όπως ενημέρωσε συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, ώστε να προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς τους οφειλέτες φορολογούμενους, εντός του Μαρτίου, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανοργάνωσης.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι εντός του Μαρτίου θα αποσταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σχετικό e-mail προς τους οφειλέτες με το οποίο θα ενημερώνονται ότι θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους, ενώ στις αρχές Απριλίου θα γίνει η δημοσιοποίηση.

Οι διαδικασίες υλοποίησης αυτής της απόφασης έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος αντιδρώντας στις επικρίσεις του κ. Κουτσούκου ο οποίος έκανε λόγο για άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να αποκαλύψει τους μεγαλοοφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ «που εντάχθηκαν με την χαριστική ΠΝΠ στη ρύθμιση των 100 δόσεων», τόνισε ότι «αυτό που κάνουμε είναι ότι υλοποιούμε ένα νόμο που ψηφίστηκε από εσάς και μας ζητάτε πόσοι και ποιοι είναι οι οφειλέτες ενώ ο νόμος προστατεύει συγκεκριμένα δικαιώματα».

«Όταν κάποιος έχει ένα χρέος, πηγαίνει και το ρυθμίζει και το εξυπηρετεί, ο νόμος απαγορεύει να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του και ζητάτε να έρθουμε στη Βουλή και να τα καταθέσουμε;», διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «κάνετε το ίδιο πολιτικό λάθος -ασκείτε διαρκή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στο τι κάναμε αλλά ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά στο τι κάνατε εσείς δεκαετίες τώρα».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η κριτική σας. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και τον υλοποιούμε. Ε, όχι και να κατηγορείτε εμάς για απόκρυψη στοιχείων και διαπλοκή».

Επανέλαβε δε σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024