
Σε δραστική μείωση της στρατιωτικής θητείας προχωρά η Κύπρος
Τη μείωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από τους 24 στους 14 μήνες αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.
Τη μείωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από τους 24 στους 14 μήνες αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.
Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας ανακοίνωσαν μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος για τους στρατεύσιμους που κατατάχτηκαν με την 2015 Β’ ΕΣΣΟ η θητεία θα είναι 18 μήνες και η νέα μειωμένη θητεία των 14 μηνών θα ισχύσει από την 2016 Β’ ΕΣΣΟ, για τους στρατεύσιμους που θα καταταγούν το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η πρόταση για μείωση της στρατιωτικής θητείας που εγκρίθηκε εντάσσεται στους ευρύτερους σχεδιασμούς του υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, Οπλιτών Βραχείας Υποχρέωσης (ΟΒΥ) και τη δημιουργία Πολεμικού Ναυτικού με σκάφη ανοικτής θαλάσσης.
Ήδη προχωρά η αγορά ενός περιπολικού πλοίου ανοικτής θαλάσσης από το Ισραήλ, ενώ υπάρχει προοπτική για ακόμα δύο πλοία που κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτηθούν από χώρα μέλος της ΕΕ. Σήμερα η Διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς διαθέτει μόνο περιορισμένο αριθμό μικρών σκαφών και δυνάμεις παράκτιας άμυνας.
Ένας σημαντικός στόχος υλοποιείται. Μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες pic.twitter.com/21uj5HYtZb
— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) February 25, 2016
Υπουργικό Συμβούλιο τώρα: Μείωση στρατιωτικής θητείας σε 14-μήνες. Επενδυτές στο Λιμάνι Λεμεσού. Προχωράμε!
— Harris Georgiades (@Georgiades_H) February 25, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλέξανδρος Γιωτώπουλος: Αμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου, επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Αποφεύγει την εξεταστική η κυβέρνηση επικαλούμενη «εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική» – Σε εξέλιξη η συζήτηση
- Φθιώτιδα: Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον Δομοκό, πλημμύρισαν καλλιέργειες
- Εάν είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 03.00 π.μ. καλό είναι να μην το σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Συντάξεις: Πότε γίνονται οι πληρωμές

