Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Άνευ ουσίας η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο για το προσφυγικό

ΚΚΕ: Άνευ ουσίας η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο για το προσφυγικό

«Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση ενιαίας -'εθνικής' όπως λέγεται- στρατηγικής, από τη στιγμή που υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σχετικά με τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο για το προσφυγικό.

«Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση ενιαίας -‘εθνικής’ όπως λέγεται- στρατηγικής, από τη στιγμή που υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σχετικά με τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο για το προσφυγικό.

Όλη η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Ουσιαστικά η κυβέρνηση, όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες στη βουλή, αλλά και τα άλλα πολιτικά κόμματα, προτείνουν τη σύσκεψη ως διαπραγματευτικό ατού, για να ζητηθεί η πιστή εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

» Μα, το πρόβλημα το δημιουργούν ακριβώς αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

» Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, ήδη από τον Οκτώβρη, είχε καταγγείλει τις αποφάσεις της ΕΕ στο θέμα του προσφυγικού, με τις οποίες η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει και οι οποίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά.

» Αυτές οι αποφάσεις προβλέπουν διαλογή και μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, ενώ για την πλειοψηφία προβλέπεται η καταστολή, η επαναπροώθηση κι ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ξεριζωμένοι από εμπόλεμες χώρες, όπως το Αφγανιστάν, που η ΕΕ παράνομα δεν τους αναγνωρίζει το καθεστώς του «πρόσφυγα», με αποτέλεσμα τον τελικό εγκλωβισμό τους.

» Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα, που από την πρώτη στιγμή χαιρέτισαν την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γνωρίζοντας ότι αυτή η εμπλοκή αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως πρόσχημα, ενώ ουσιαστικά σχετίζεται με τον πόλεμο και τους ανταγωνισμούς στη Συρία και θα αξιοποιηθεί από την Τουρκία για να προβάλλει τις γνωστές τις αξιώσεις για γκρίζες ζώνες και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας;

» Το ΚΚΕ έχει προτείνει την απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά, όσων έχουν εγκλωβιστεί, στα κράτη τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, σε αντίθεση με hot-spots ή κέντρα μετεγκατάστασης διαλογής και εγκλωβισμού.

» Έχει προτείνει ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Και φυσικά να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια σε πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που δημιουργούν μόνο περισσότερους ξεριζωμένους.

» Οι θέσεις όλων των άλλων κομμάτων έτσι κι αλλιώς διατυπώνονται με επάρκεια στις διαδικασίες της Βουλής, όπως και του ΚΚΕ, αλλά και στις επαφές, που έχουν τα κόμματα μεταξύ τους. Με την έννοια αυτή η κυβέρνηση έχει υπόψη της, όλες τις αναλυτικές θέσεις από όλα τα κόμματα. Μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, με το περιεχόμενο που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε νόημα έχει, ούτε βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Συνεπώς, δε χρειάζεται καν να συγκληθεί.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024