Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γεμίζει ξανά με πρόσφυγες το λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί της Τετάρτης δύο πλοία, μεταφέροντας περίπου 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτήν την ώρα έχει στηθεί συσσίτιο στο λιμάνι και στη συνέχεια οι νεοαφιχθέντες θα διαχωριστούν, προκειμένου οι πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ να προωθηθούν στην Ειδομένη και οι υπόλοιποι να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί της Τετάρτης δύο πλοία, μεταφέροντας περίπου 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αυτήν την ώρα έχει στηθεί συσσίτιο στο λιμάνι και στη συνέχεια οι νεοαφιχθέντες θα διαχωριστούν, προκειμένου οι πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ να προωθηθούν στην Ειδομένη και οι υπόλοιποι να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους 2 επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, ενώ αρκετοί από αυτούς που μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο του Σχιστού, λίγες ώρες αργότερα το εγκατέλειψαν για να βρεθούν στην πλατεία Βικτωρίας, με την ελπίδα ότι θα βρουν τρόπο να φτάσουν στα σύνορα και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ταυτοποιημένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά και την Καβάλα είναι σήμερα, Τετάρτη, από το πρωί, 2.513 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χτες και μέχρι σήμερα το πρωί στο hot spot της Μόριας ταυτοποιήθηκαν 1.696 άτομα.

Από το πρωί οι ροές ανθρώπων προς τη Λέσβο δείχνουν να μειώνονται λόγω των νότιων ανέμων που φυσούν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, άλλους 1.567 πρόσφυγες διέσωσε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό, σε 30 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Μεγίστης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024