Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα διακινούσε χασίς και κοκαΐνη σε ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Κύκλωμα διακινούσε χασίς και κοκαΐνη σε ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Οργανωμένο κύκλωμα που τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2014 διακινούσε ναρκωτικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας. Συνελήφθησαν 10 μέλη του, αναζητούνται άλλα τρία, ενώ άλλα 41 άτομα είναι στη δικογραφία.

Οργανωμένο κύκλωμα που τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2014 διακινούσε ναρκωτικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 12 μελών της οργάνωσης, ενώ προέκυψε η εμπλοκή άλλου ενός, αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη. Πρόκειται για επτά Έλληνες (έξι άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 42 έως 60 ετών, και πέντε Αλβανούς (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), από 24 έως 51 ετών.

Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, την Παρασκευή, οπότε συνέδραμαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, συνελήφθησαν στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Σερρών και Αττικής 10 από τα μέλη της, και συγκεκριμένα οι επτά Έλληνες και τρεις από τους αλλοδαπούς δράστες, ηλικίας 27, 32 και 51 ετών.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 41 άτομα, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Όπως διαπιστώθηκε, ηγετικό ρόλο στη συγκρότηση, οργάνωση, διεύθυνση και καθοδήγησή της είχε ένας 48χρονος Έλληνας. Μαζί με δύο κύρια μέλη της, έναν 32χρονο Αλβανό κι ένα άγνωστο μέχρι στιγμής μέλος (προμηθευτές), οργάνωναν την προμήθεια της σπείρας με ποσότητες χασίς και κοκαΐνης από την Αλβανία και την Αθήνα.

Ρόλο προμηθευτή στο κύκλωμα είχαν ακόμη τρία μέλη του, δύο Έλληνες ηλικίας 56 και 60 ετών κι ένας 33χρονος Αλβανός. Μεταφορείς-αποστολείς των ναρκωτικών ήταν δύο Αλβανοί, ένας 27χρονος και μία 24χρονη, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones). Τα άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μιλούσαν με ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Η ποσότητα ναρκωτικών που διακινήθηκε κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους υπολογίζεται σε περισσότερα από 4,5 κιλά ακατέργαστου χασίς, ένα κιλό κατεργασμένου χασίς και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, που τους απέφεραν συνοικά ποσά που ξεπερνούν τις 45.000 ευρώ.

Στη διάρκεια ερευνών στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των μελών της οργάνωσης, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 538,9 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, κοκαΐνη βάρους 5,2 γραμμ., σπόροι χασίς, ζυγαριά, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κιάλια, 3.500 ευρώ και τρία βιβλιάρια καταθέσεων, ενώ κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024