
Απελευθερώθηκε ο κρατούμενος που πέρασε 43 χρόνια στην απομόνωση
Ο Άλφρεντ Γούντφοξ καταδικάστηκε το 1972 για τη δολοφονία ενός δεσμοφύλακα. Από τότε, πέρασε 43 ολόκληρα χρόνια στην απομόνωση, μέχρι τελικά να αφεθεί ελεύθερος, αφού δέχθηκε «ελαφρύτερο» κατηγορητήριο.
Ο Άλφρεντ Γούντφοξ καταδικάστηκε το 1972 για τη δολοφονία ενός δεσμοφύλακα. Από τότε, πέρασε 43 ολόκληρα χρόνια στην απομόνωση, μέχρι τελικά να αφεθεί ελεύθερος, αφού δέχθηκε «ελαφρύτερο» κατηγορητήριο.
Ο 69χρονος σήμερα Γούντφοξ πέρασε την πύλη των φυλακών στη Λουιζιάνα και δήλωσε ότι το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να επισκεφθεί τον τάφο της μητέρας του. Τότε δεν του είχε δοθεί άδεια να πάει στην κηδεία της.
Οι δικηγόροι του είπαν στα Μέσα Ενημέρωσης ότι ο πελάτης τους περνούσε 23 από τις 24 ώρες της ημέρας στην απομόνωση.
Μαζί του είχαν καταδικαστεί άλλα δύο άτομα, ο Ρόμπερτ Κινγκ και ο Χέρμαν Ουάλας, οι οποίοι απελευθερώθηκαν το 2001 και το 2013 αντίστοιχα.
«Παρόλο που στόχος μου ήταν να αποδείξω την αθωότητά μου σε μια νέα δίκη, λόγοι υγείας αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας με ανάγκασαν να αποδεχθώ αυτό το νομικό δρόμο» δήλωσε ο 69χρονος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το θέμα κλείνει οριστικά εδώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση της Άννας–Μαρίας Παναγιωτοπούλου
- Περιστατικά σαλμονέλας και στην Αττική – Εννέα άτομα στο νοσοκομείο Νίκαιας
- Κοινωνία Ώρα MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και την περασμένη εβδομάδα
- Για φθορές στο κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο ο Δήμος
- Αναρρωτικές μόνο με χαρτί γιατρού; Ειδικοί καταδικάζουν την πρόταση Μερτς για την παραγωγικότητα

