Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγκυρα καλεί ΗΠΑ να «αποκηρύξουν» τις κουρδικές ομάδες της Συρίας

Άγκυρα καλεί ΗΠΑ να «αποκηρύξουν» τις κουρδικές ομάδες της Συρίας

Κατηγορώντας την κουρδική YPG για την πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, η Άγκυρα στρέφεται στις ΗΠΑ καλώντας τις να «σταματήσουν να κάνουν το λάθος» να υποστηρίζουν τις ομάδες της στο συριακό έδαφος. Θεωρώντας τρομοκρατική τρομοκρατική την κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία -την οποία συνεχίζει να πλήττει η Τουρκία- ο τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «σημάδι αδυναμίας τη χρήση τέτοιων ομάδων εναντόιν της ISIS».

Κατηγορώντας την κουρδική YPG για την πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, η Άγκυρα στρέφεται στις ΗΠΑ καλώντας τις να «σταματήσουν να κάνουν το λάθος» να υποστηρίζουν τις ομάδες της στο συριακό έδαφος.

Θεωρώντας τρομοκρατική τρομοκρατική την κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία –την οποία συνεχίζει να πλήττει η Τουρκία– ο τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «σημάδι αδυναμίας τη χρήση τέτοιων ομάδων εναντόιν της ISIS».

Μιλώντας την Παρασκευή από την Τιφλίδα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Νταβούτογλου υποστήριξε πως ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έχει κάνει «αντικρουόμενες δηλώσεις» για τις κουρδικές ομάδες στη Συρία και κάλεσε ανοικτά τις ΗΠΑ να διαρρήξουν τη συνεργασία μαζί τους.

«Το να καταφεύγουμε σε τρομοκρατικές ομάδες όπως την YPG στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών στη Συρία είναι πάνω από όλα σημάδι αδυναμίας» είπε ο Μεβλούτογλου.

«Πρέπει να σταματήσουν όλοι να το κάνουν αυτό το λάθος, και συγκεκριμένα οι αμερικανοί σύμμαχοί μας πρέπει αμέσως να σταματήσουν αυτό το λάθος» τόνισε.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ επανήλθε επίσης στο ζήτημα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία πως η Μόσχα είναι υπόλογη για «εγκλήματα πολέμου εξαιτίας των πληγμάτων σε νοσοκομεία και σχολεία στη Συρία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024