Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μόσχα κατηγορεί την Άγκυρα για ωμή παρέμβαση στο Κυπριακό

Η Μόσχα κατηγορεί την Άγκυρα για ωμή παρέμβαση στο Κυπριακό

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ευθέως την Άγκυρα και τον Ταγίπ Ερντογάν ότι παρεμβαίνουν ωμά στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού, επιχειρώντας να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.

Η Άγκυρα παρεμβαίνει ωμά στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού, επιχειρώντας να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Επικεντρώσαμε την προσοχή μας σε πρόσφατα δημοσιεύματα των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης , στα οποία υπήρχαν αναφορές στις επαφές που είχε αντιπροσωπεία εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής βουλής με την ηγεσία της Τουρκίας, ιδιαίτερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

» Κρίνοντας με βάση το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων αυτών, ο τούρκος ηγέτης, προέτρεψε ευθέως τους Τουρκοκυπρίους να ακολουθήσουν, σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή στην πορεία των συνεχιζόμενων στην Κύπρο διακοινοτικών συνομιλιών, όπως και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως οι εδαφικοί περιορισμοί» δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Φυσικά, αυτό έρχεται σε άμεση αντίφαση με τα όσα διακηρύσσει η Άγκυρα, ότι είναι έτοιμη να συνδράμει στη ταχύτατη ειρηνική διευθέτηση στο νησί, ενώ καθίσταται προφανές, ότι με το να υποστηρίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο την μία εκ των πλευρών που συμμετέχουν στον ενδοκυπριακό διάλογο, η τουρκική ηγεσία παρεμβαίνει ωμά στην πορεία του διαλόγου, προωθώντας τις δικά της συμφέροντα» συνέχισε η εκπρόσωπος.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι τα συμφέροντα αυτά απέχουν πολύ από την διασφάλιση «μιας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024