Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το διάλειμμα της Μέρκελ από τη Σύνοδο για... τηγανητές πατάτες

Το διάλειμμα της Μέρκελ από τη Σύνοδο για… τηγανητές πατάτες

H γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο τις έντονες διαβουλεύσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για να γευτεί τις παραδοσιακές τηγανητές πατάτες του Βελγίου επισκεπτόμενη ένα από τα γνωστότερα στέκια των Βρυξελλών.

Το «english breakfast» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες έγινε δείπνο και αυτό με τη σειρά του φαίνεται να καθυστερεί, καθώς οι συνομιλίες για προσφυγικό και Brexit εξελίχθηκαν σε θρίλερ.

Έτσι, μπροστά στην απειλή της… λιμοκτονίας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο τις έντονες διαβουλεύσεις και δραπέτευσε για να γευτεί τις παραδοσιακές τηγανητές πατάτες του Βελγίου επισκεπτόμενη ένα από τα γνωστότερα στέκια των Βρυξελλών.

Η Μέρκελ και οι συνεργάτες της εξήλθαν από το κτίριο που στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πεζή έσπευσαν να απολαύσουν το εθνικό σνακ του Βελγίου στο περίφημο Maison Antoine που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Η Μέρκελ παρήγγειλε τις πατάτες με σάλτσα «Ανδαλουσίας», δηλαδή μαγιονέζα, με πιπέρι και ντομάτα, αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ταμίας του καταστήματος.

Η καγκελάριος και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες ήλπιζαν να επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία που θα σφράγιζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο οι διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς με αποτέλεσμα οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να μην προλάβουν ούτε πρωινό ούτε δεκατιανό.

Επιπλέον, το μεσημεριανό γεύμα ακυρώθηκε.

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού ITV, Τζέιμς Μέιτς, έπιασε την καγκελάριο την ώρα που κρατούσε την καυτή πατάτα στο χέρι και ανέβασε το στιγμιότυπο στο Twitter:

Το δείπνο με στόχο την άρση του αδιεξόδου αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.00 ώρα Ελλάδας, η Μέρκελ ωστόσο δεν μπορούσε να περιμένει. Κι έσπευσε να απολαύσει τις τηγανητές της πατάτες δύο ώρες πριν από το σημαντικό αυτό γεύμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024