
O Oμπάμα πάει Κούβα: Πρώτη επίσκεψη προέδρου των ΗΠΑ σε 88 χρόνια
Ο Λευκός Οίκος πρόκειται, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές από την Ουάσινγκτον, να ανακοινώσει πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Κούβα τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο περιοδείας του στη νότια αμερικανική ήπειρο. Η επίσκεψη θα είναι το συμβολικό αποκορύφωμα της προσέγγισης Ουάσινγκτον και Αβάνας για εξομάλυνση των σχέσεών τους, ενός από τους στόχους που είχε θέσει ο Ομπάμα.
Ο Λευκός Οίκος πρόκειται, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές από την Ουάσινγκτον, να ανακοινώσει πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Κούβα τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο περιοδείας του στη νότια αμερικανική ήπειρο.
Aν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία αμερικανού προέδρου στο νησί μετά από σχεδόν εννέα δεκατίες (τελευταίος ήταν ο Κάλβιν Κούλιτζ το 1928 -οι επισκέψεις στη συνέχεια του Τζίμι Κάρτερ είχαν γίνει αφού είχε φύγει από το Λευκό Οίκο).
Η επίσκεψη θα είναι το συμβολικό αποκορύφωμα της επιτυχούς προσέγγισης Ουάσινγκτον και Αβάνας για εξομάλυνση των σχέσεών τους, ενός από τους στόχους που είχε θέσει ο Ομπάμα.
Θεωρείτο ως εκ τούτου σχεδόν σίγουρο πως ο αμερικανός πρόεδρος θα ταξίδευε στην Κούβα στους τελευταίους μήνες του στο Λευκό Οίκο για να επισφραγίσει την εξομάλυνση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εθνική Εφήβων: Κόντρα στη Σερβία για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ U18
- Δασμός 3 ευρώ: Τι έδειξε ο πρώτος μήνας εφαρμογής – Οι πρώτες εκτιμήσεις
- Στην εποχή της κλιματικής κρίσης ο κλιματισμός είναι πλέον πολιτικό ζήτημα
- Το πνεύμα του Άνκορατζ έχει πεθάνει, είπε ο Ρούμπιο στον Λαβρόφ – Η Ουκρανία εξαρτάται από Κίνα και ΗΠΑ
- Τα Καλογεράκια «εισβάλουν» στο Μουσείο Καζαντζάκη
- Μαθηματικά της ήττας και ασκήσεις χειραγώγησης


