Αντίστροφη μέτρηση για την νέα σκληροπυρηνική έκδοση που ετοιμάζει η γερμανική φίρμα για το εμβληματικότερο μοντέλο της, φιλοδοξώντας να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς και παραδοσιακούς λάτρεις των sports cars.

Ο λόγος για την 911 R η οποία κάνει ένα ακόμα πέρασμα από το κλείστρο του φωτογραφικού φακού πριν την αναμενόμενη πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.

Έχοντας ως αφετηρία την 911 GT3, η R υιοθετεί ανάλογες σχεδιαστικές λεπτομέρειες με εξαίρεση την αεροδυναμική πτέρυγα την οποία «αντικαθιστά» ένας νέος αεροδυναμικός διαχύτης, κάτω από την κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής.

Ανεξαρτήτως σχεδιαστικών διαφοροποιήσεων η R αναμένεται να είναι ελαφρύτερη από την GT3, ωστόσο θα εξοπλίζεται με τον ίδιο ατμοσφαιρικό επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα των 3,8 λίτρων με απόδοση 475 ίππων ο οποίος όμως στην προκειμένη περίπτωση θα συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Όπως και να έχει η 911 R θα κατασκευαστεί σε μόλις 600 «αντίτυπα» τα οποία μάλιστα φέρονται να έχουν ήδη «βρει» τους ιδιοκτήτες τους.

AUTOMEDIA