Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Γαλλία-Τουρκία βλέπουν έγκλημα πολέμου στο βομβαρδισμό νοσοκομείων

Συρία: Γαλλία-Τουρκία βλέπουν έγκλημα πολέμου στο βομβαρδισμό νοσοκομείων

Σε υψηλούς τόνους καταδικάζει το Παρίσι τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία της βόρειας Συρίας, λέγοντας πως συνιστούν «εγκλήματα πολέμου» και στρεφόμενο εναντίον του καθεστώτος και όσων το υποστηρίζουν. Η Άγκυρα από την πλευρά της επίσης μιλά για έγκλημα πολέμου, επιρρίπτοντας ευθύνη στη Ρωσία -την ώρα που η ίδια συνέχιζε να πλήττει θέσεις των Κούρδων.

Σε υψηλούς τόνους καταδικάζει το Παρίσι τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία της βόρειας Συρίας, λέγοντας πως συνιστούν «εγκλήματα πολέμου» και στρεφόμενο εναντίον του καθεστώτος και όσων το υποστηρίζουν. Η Άγκυρα από την πλευρά της επίσης μιλά για έγκλημα πολέμου, επιρρίπτοντας ευθύνη στη Ρωσία –την ώρα που η ίδια συνέχιζε να πλήττει θέσεις των Κούρδων.

Σύμφωνα με τις αναφορές του ΟΗΕ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι διαχειρίζονταν μία από τις συνολικά πέντε εγκαταστάσεις που επλήγησαν, οι νεκροί είναι σχεδόν 50.

«Οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ιατρικής φροντίδας από το [συριακό] καθεστώς ή τους υποστηρικτές του είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, συνιστούν έγκλημα πολέμου» ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Με τη διατύπωσή του, το Παρίσι έδειξε τη Δαμασκό και γενικά τους «υποστηρικτές της», χωρίς ονομαστικά να αναφέρει τη Ρωσία. Το γαλλικό ΥΠΕΞ κάλεσε σε σεβασμό των αποφάσεων για ανοικτούς διαύλους ανθρωπιστικής βοήθειας και της συμφωνίας στο Μόναχο για επίτευξη παύσης εχθροπραξιών.

Η Τουρκία από την πλευρά της, που έχει εμπλακεί θερμά στη βόρεια Συρία με στόχο θέσεις των Κούρδων, επέρριψε ανοικτά την ευθύνη στη Ρωσία: Μιλώντας για «προφανές έγκλημα πολέμου», ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε για ρωσικούς πυραύλους.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Συρίας στη Μόσχα υποστηρίζει ότι τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν νοσοκομείο στην Χαντιγέ, κοινότητα στα νότια της Μάαρετ Αλ Νούμαν ήταν αμερικανικά και όχι ρωσικά.

Το νοσοκομείο «καταστράφηκε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καμία σχέση» ανέφερε ο Σύρος διπλωμάτης Ριάντ Χαντάντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024