
Στην Ολομέλεια το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου το «παράλληλο πρόγραμμα»
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» στην Ολομέλεια, το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το νομοσχέδιο, το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις των εταίρων, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της κυβέρνησης να συζητηθεί το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» στην Ολομέλεια, το διήμερο Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.
Με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το κοινοβούλιο για επικοινωνιακούς λόγους.
Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις των εταίρων, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.
Όπως είχε ανακοινώσει τότε η κυβέρνηση, το «παράλληλο πρόγραμμα» θα επανακατατεθεί αφού γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις ως προς την κοστολόγησή του, καθώς στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την αρχική εκδοχή του νομοσχεδίου δεν υπήρχε, κάτι που είχε προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που είχε αποχωρήσει από την συζήτηση (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Google: Η αναζήτηση στο διαδίκτυο αλλάζει θεαματικά – Το «γκουγκλάρισμα» δεν θα είναι ξανά ίδιο
- Ο Γιακουμάκης αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ
- Μια Μουσολίνι νικήτρια στο Big Brother Ιταλίας – Ανιψιά της Σοφία Λόρεν, εγγονή του φασίστα και το πλυντήριο της trash tv
- Έντονο τηλεφώνημα Νετανιάχου – Τραμπ για την νέα πρόταση – Πώς διαμορφώνονται τα στρατόπεδα στις ΗΠΑ
- Φράιμπουργκ – Άστον Βίλα: Τα δύο εντυπωσιακά γκολ των Άγγλων για το 2-0 στο ημίχρονο (vids)
- ΗΠΑ: Καθίζηση στην πίστα του αεροδρομίου LaGuardia της Νέας Υόρκης

