Πολλές φορές έχουμε την τάση να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους με βάση το αυτοκίνητο που οδηγούν, ωστόσο αυτή τη φορά μια έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Ψυχομετρικών Ερευνών του Παν/μίου του Cambridge η οποία πραγματοποιήθηκε κατά παραίνεση της Nissan, προσφέρει επιστημονικά δεδομένα για τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στους οδηγούς μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά ευρήματα της έρευνας, οι οδηγοί Nissan στην ευρώπη θεωρούνται μεταξύ των πιο γενναιόδωρων, αφοσιωμένων και φιλικών ανθρώπων που… παρεπιδημούν στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου. Όπως επίσης χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην έρευνα όσοι οδηγούν Nissan έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προτάξουν τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων έναντι των δικών τους, ενώ ενδιαφέρονται περισσότερο για την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Richard Mills «η έρευνά μας αποδεικνύει ότι οι οδηγοί Nissan θεωρούνται ως αξιόπιστοι, ευαίσθητοι, γενναιόδωροι και συμπαθητικοί. Θεωρούνται επίσης φιλικοί και με ειλικρινές ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους, έντιμοι και αξιοπρεπείς».

Η Nissan, βέβαια, αρνήθηκε να αποκαλύψει περαιτέρω στοιχεία για τις παραμέτρους διεξαγωγής της έρευνας όπως το δείγμα ανθρώπων που οδήγησε στα παραπάνω συμπεράσματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αξιοποίηση της Ψυχομετρίας είναι ένας από τους συνήθεις τρόπους προκειμένου οι εταιρείες να κατανοήσουν και ανταποκριθούν στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού προσφέροντας έτσι «μια βελτιωμένη εμπειρία στην θέση του οδηγού, online και στο δίκτυο».

auto.in.gr