Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπάλληλος σεκιούριτι επιχείρησε να διώξει μετανάστη από βαγόνι του ΗΣΑΠ

Υπάλληλος σεκιούριτι επιχείρησε να διώξει μετανάστη από βαγόνι του ΗΣΑΠ

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που τράβηξε μια επιβάτης μέσα σε άδειο συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό της Κηφισιάς, που δείχνει υπάλληλο σεκιούριτι να διώχνει αφρικανό, απαιτώντας να μεταφέρει τη βαλίτσα του στο τελευταίο βαγόνι. Ο μετανάστης αρνήθηκε να αποχωρήσει και ο υπάλληλος επέμεινε σε έντονο ύφος, σπρώχνοντας την αποσκευή του.

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που τράβηξε μια επιβάτης μέσα σε άδειο συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό της Κηφισιάς, που δείχνει υπάλληλο σεκιούριτι να διώχνει αφρικανό, απαιτώντας να μεταφέρει τη βαλίτσα του στο τελευταίο βαγόνι.

Ο μετανάστης αρνήθηκε να αποχωρήσει και ο υπάλληλος επέμεινε σε έντονο ύφος, σπρώχνοντας την αποσκευή του.

Τελικά, η επιβάτης που τραβούσε το βίντεο παρενέβη, λέγοντας πως η αποσκευή είναι δική της και καλώντας τον αν θέλει να καλέσει την αστυνομία.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ καταδίκασε τη συμπεριφορά του υπαλλήλου χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του.

Ακόμη κινεί τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία στην οποία εργάζεται και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξαιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της.

Με τη σειρά του ο ΟΑΣΑ αναφέρει ότι «τα δικαιώματα όλων των επιβατών, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή ιθαγένειας, που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας είναι αναφαίρετα και πρέπει να γίνονται σεβαστά όχι μόνον από το προσωπικό των συγκοινωνιακών εταιρειών του Ομίλου, αλλά και από το προσωπικό όλων των επιχειρήσεων που με οποιονδήποτε τρόπο συνεργάζονται με αυτές».

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών δηλώνουν ότι το χθεσινό συμβάν στον Ηλεκτρικό αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό» κι έχουν ήδη ζητήσει από τη συνεργαζόμενη εταιρεία φύλαξης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού της, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά τους.

«Η προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών διασφαλίζεται αφενός με τους εσωτερικούς κανονισμούς προσωπικού κάθε εταιρείας των Συγκοινωνιών Αθηνών και αφετέρου με τη Χάρτα Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές-Επιβάτες (Χ.Υ.Κ.), η εφαρμογή των οποίων θέτει τα όρια και τις δικαιοδοσίες του προσωπικού και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών.

Ο ΟΑΣΑ, ως αρμόδιος για την τήρηση της Χάρτας Υποχρεώσεων προς τους Επιβάτες-Καταναλωτές στο λεκανοπέδιο Αττικής, ενημερώνει τους πολίτες για τα δικαιώματά τους στη διεύθυνση http://www.oasa.gr/pdf/el/ya_xyk_2015.pdf» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024