
Μουζάλας: Ελπίζω η παρουσία του ΝΑΤΟ να περιορίσει τις ροές από Τουρκία
Την ελπίδα ότι η ανάμειξη του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών μέσω Αιγαίου από την Τουρκία μπορεί να περιορίσει τις πιέσεις προς την Ελλάδα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας. Σε ό,τι αφορά την απειλή κλεισίματος των συνόρων δήλωσε ότι υπάρχει πάντα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. «Σε αντίθεση με κάποιες φωνές που προσπαθούν να επιδράσουν πάνω σε φοβικά αντανακλαστικά όλων μας, είμαστε προετοιμασμένοι να διαχειριστούμε τα προβλήματα» είπε.
Την ελπίδα ότι η ανάμειξη του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών μέσω Αιγαίου από την Τουρκία μπορεί να περιορίσει τις πιέσεις προς την Ελλάδα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας.
«Αυτή η ιστορία με το ΝΑΤΟ, με τα σκάφη της Frontex, με τη δυνατότητα της Frontex να δουλέψει στα τουρκικά χωρικά ύδατα επίσης χωρίς να έχει αρμοδιότητα γι’ αυτό, χωρίς να έχει την κάλυψη του ΝΑΤΟ, δεν είναι μια πίεση προς την Τουρκία; Δεν είναι μια απαίτηση σταματήματος των ροών από την Τουρκία;» αναφέρει σε συνέντευξή του στην Αυγή.
Σε ό,τι αφορά την απειλή κλεισίματος των βορείων συνόρων δήλωσε ότι υπάρχει πάντα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
«Διαβλέπουμε ότι παρ’ ότι η Ευρώπη επίσημα αντιτίθεται σε αυτό το πράγμα, οι φοβικές φωνές, οι οποίες προτάσσουν εθνικές λύσεις, όπως το κλείσιμο των συνόρων, αρχίζουν να επικρατούν. Φοβόμαστε ένα κλείσιμο των συνόρων, όχι με την έννοια να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, αλλά ότι είναι πιθανό και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι θα μείνουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν προλάβει να περάσουν στην Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Μουζάλας.
Και πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με κάποιες φωνές που προσπαθούν να επιδράσουν πάνω σε φοβικά αντανακλαστικά όλων μας, είμαστε προετοιμασμένοι να διαχειριστούμε τα προβλήματα και υπάρχει τρόπος να τα χειριστεί κανείς χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή της χώρας και με αξιοπρέπεια γι’ αυτούς που θα μείνουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM
- Κόλπος του Αντεν: Σομαλοί πειρατές φέρονται να έχουν καταλάβει δεξαμενόπλοιο
- Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης που δολοφόνησε τους ληστές του – Ζητά να του απονεμηθεί χάρη
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Δεμένη» η υπόθεση
