
ΚΕΔΕ: Mεταφέρoυν στους Δήμους τις δαπάνες των δημόσιων δομών υγείας
Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου συγκαλεί την προσεχή Τρίτη η ΚΕΔΕ καταγγέλλοντας ότι με τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί «στα κρυφά», όπως αναφέρει, να μεταφέρει στους προϋπολογισμούς των Δήμων, τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.
Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου συγκαλεί την προσεχή Τρίτη η ΚΕΔΕ καταγγέλλοντας ότι με τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί «στα κρυφά», όπως αναφέρει, να μεταφέρει στους προϋπολογισμούς των Δήμων, τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.
Η τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει -σύμφωνα με την ΚΕΔΕ- «να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.)».
«Το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας ουσιαστικά αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες» αναφέρει η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει:
«Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Και με τα νομοθετικά τερατουργήματα που προωθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει δημόσια την απόπειρα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μεταθέσει στην Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στο χώρο της Υγείας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Εκρήξεις στην Ντόχα – Απώθησαν πυραυλική επίθεση, λένε οι Αρχές του Κατάρ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του