Στο «σφυρί» η τελευταία πραγματική Lamborghini
Την ευκαιρία να αποκτήσει κανείς μια δωδεκακύλινδρη Lamborghini Diablo SV πρόκειται προσφέρει να προσφέρει η Silverstone Auctions σε δημοπρασία που να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.
Μια Lamborghini Diablo SV με μόλις 51.500 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολύτιμα τετράτροχα που πρόκειται να δημοπρατηθούν το διήμερο 5-6 Μαρτίου στο πλαίσιο έκθεσης ιστορικών οχημάτων που θα φιλοξενήσει το Birmincham της Μ. Βρετανίας.
Η Lamborghini Diablo, η οποία αποτελεί την τελευταία πρόταση της ιταλικής φίρμας πριν εκείνη περάσει στα χέρια του γερμανικού ομίλου της VW, στην έκδοση SV εξοπλιζόταν με έναν V12 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 5,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 523 ίππους.
Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων στους πίσω τροχούς, ενώ για την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα αρκούν σχεδόν 4 δευτερόλεπτα.
Πέρα από μερικές ατέλειες στο χρώμα του αμαξώματος, η πορτοκαλί Diablo SV δεν διαθέτει κάποιο άλλο σημάδι ουσιαστικής φθοράς. Μάλιστα το 2013 πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο πλαίσιο και στην ανάρτηση οι οποίες κόστισαν 10.000 βρετανικής λίρες, ενώ λίγους μήνες αργότερα το ιταλικό supercar πέρασε έναν ακόμα ποιοτικό έλεγχο από την Grimaldi Engineering.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Lamborghini Diablo SV του 1999 πρόκειται να ξεπεράσει σε αξία τις 150.000 βρετανικής λίρες ή αν προτιμάτε τα 200.000 ευρώ.
auto.in.gr
- «Συμφωνία Γκρέμιο και Τετέ – Αποφασίζει ο Παναθηναϊκός»
- Γάζα: Ανασύρθηκαν 25 πτώματα, ανάμεσά τους και μιας Παλαιστίνιας δημοσιογράφου – Ερειπωμένες οι πόλεις
- Άρης Μουγκοπέτρος: Παραιτείται ο δικηγόρος του – Αναλαμβάνει την εν διαστάσει σύζυγό του
- Η Γέννηση του Ιησού δεν μοιάζει με χριστουγεννιάτικη κάρτα – Είναι μια ιστορία σφαγών, φόβου και προσφυγιάς
- Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στο επίκεντρο της επικοινωνίας Γεραπετρίτη – Αμπντελάτι
- Το χιουμοριστικό challenge των Μουζακίτη και Μπότη: Ο εξυπνότερος, ο ομορφότερος και ο πιο… υπναράς


